Toer de Nord

atoerdenordOp zaterdag 25 mei 2013 is het weer tijd voor een nieuwe editie van Toer de Nord, het XL stratenfestival in de wijk Antwerpen Noord.

Vanaf de Winkelhaak door de Offerandestraat naar de Diepestraat die de Handelstraat kruist, door de Sint-Gummarusstraat naar het Sint-Jansplein. Op zaterdag 25 mei kan je spelen, knutselen, dansen en snoepen op straat in de wijk Noord. Met muziekbands op 2 podia, spelletjes over het hele parcours, theateracts in de straten, designaanbod in de designcorner en lekkers uit de multiculinaire keuken is die dag de wijk Noord the place to be! De straten van de wijk worden zoals elk jaar weer autovrij gemaakt. Muziek en straatevents loodsen je door de bochtige winkelstraten en laten je de buurt ontdekken

Bij Discobaar Ivon & Ivette kan je je verkleden, word je door Ivon en Ivette opgesmukt en krijg je nadien enkele leuke danspassen aangeleerd. Ook op het De Coninckplein wordt gedanst. De workshops van Ell Circo d’ell Fuego leren je jongleren. Je kan sumoworstelen in een dik vet pak.

Rep je naar het Sint-Jansplein voor een potje PC-gaming. Schrijf je in als je mee wil doen met de wedstrijd. Of iets rustiger: kleur de tekeningen in die de illustratoren op de straat voor jullie hebben uitgetekend. Waarom ook geen mooie hennatekening op je hand?

Ook het De Coninckplein wil zich van zijn beste kant laten zien en organiseert een heuse kidsdans! Tussen 13 en 16 uur kunnen kinderen en hun ouders mee dansen met de dansers van Jeugd & Dans. Verschillende dansstijlen komen aan bod: Samba, Hip Hop en Afrikaans dansen. Doe je dansschoenen aan en doe mee!

Zin om mee te dingen in de talentenwedstrijd van 2060? Ben je tussen 12 en 20 jaar? Schrijf je in en doe je ding op een echt podium, met publiek ervoor.

De allerkleinsten klimmen en glijden in het Koddig kot onder een toeziend oog of knippen en plakken bij Kras.

Toer de Nord rond af met een spektakel van Cirque de Revue. Om 19 uur is het verzamelen geblazen op het Sint-Jansplein. Voor wat juist, dat kom je zeker op tijd te weten…

2 gedachtes over “Toer de Nord

Plaats een reactie