Klassiek op het Sint-Jansplein

klassiek in de stadOp zaterdag 5 en zondag 6 september 2009. strijkt het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, de Vlaamse Opera, deSingel en deFilharmonie neer op het Sint-Jansplein te Antwerpen voor een culturele tweedaagse.

Zaterdagavond heeft het Koninklijk ballet van Vlaanderen het boogvormige podium op het Sint-Jansplein voor zich alleen. Het publiek wordt een blik gegund op het verloop van een typische balletles op professioneel niveau en zal worden verwend met een selectie uit het huidige repertoire van het Koninklijk Ballet.
Op zondag klinkt op het plein de hele dag klassieke muziek. Solisten, Koor en Orkest van de Vlaamse Opera trappen al om 11u30 af met de populairste klassieke hits uit diverse opera’s. Vervolgens nodigt deSingel tien accordeonisten uit voor een muzikale heropvoering van La Tristeza. S’avonds sluit defilharmonie Klassiek in de Stad af met haar jaarlijkse openluchtconcert.

Meer informatie over klassiek in de Stad op het Sint-Jansplein kan je terugvinden via de website www.klassiekindestad.be.