DESIGNCENTER | DE WINKELHAAK

winkelhaak_toon_grobet_220x198_kleinOp 21 september 2002 was het eindelijk zo ver: de stad Antwerpen had er 2 cultuurtempels bij, waarvan een zich situeerd in de wijk Antwerpen Noord! Designcenter De Winkelhaak én de ModeNatie werden samen gelanceerd. De Exporuimte en een bedrijvencentrum van het Designcenter De Winkelhaak werden gerealiseerd en kennen nog steeds grote belangstelling. De eerste ontwerpbureaus vestigden zich nog voor het gebouw officieel open was. In een 2de fase werd het gebouw uitgebreid met de brasserie, de designshop en de materialenbibliotheek. Hiervoor werden 5 panden onteigend wat meer tijd en andere procedures vereiste. Samen met de opening van het Designcenter vestigden de eerste designwinkels zich in de wijk Antwerpen Noord. Kartell, synoniem voor trendy Italiaans design, is de zaak van de familie Vuylsteke. Zij waren reeds in buurt gevestigd met Scoonwoon, de bekende interieurwinkel aan de Rooseveltplaats. Maar ook nieuwkomers durven het aan: ook bij LW design terecht voor betaalbaar hedendaags zitcomfort.
In het Designcenter De Winkelhaak in de Lange Winkelhaakstraat in Antwerpen Noord kan je terecht bij MATERIO BELGIUM – het 1ste onafhankelijke infocentrum over innovatieve materialen in België – en in het bedrijvencentrum maar ook voor consultancy mbt een project.

Een gedachte over “DESIGNCENTER | DE WINKELHAAK

  1. lievewoordjes schreef:

    Vind het eigenlijk heel jammer dat er vijf huizen onteigend moesten worden voor een ‘designcenter’ in een buurt waar het merendeel van de inwoners zich geen design kan veroorloven. ‘k Vind dat héél erg cynisch: de prijs van zo’n designstoel, heel trots uitgestald in de etalage, bedraagt vaak meer dan het gemiddelde maandinkomen van de buurtbewoners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s