Gelukkige verjaardag bib Permeke!

Op 22 april 2005 opende bibliotheek Permeke feestelijk haar deuren op de site van de voormalige Ford-garage aan het De Coninckplein in Antwerpen Noord. Vijf jaar later biedt de site onderdak aan verschillende partners die hun werking en activiteiten steeds vaker op elkaar afstemmen. Deze vijfde verjaardag zal voor de bezoekers van bibliotheek Permeke niet onopgemerkt voorbijgaan. We geven een kort overzicht.

Donderdag 22 april 2010
-Bibliotheek en leescafé Kubus ontvangen klanten en bezoekers van de bib met een kleine attentie.

Vrijdag 23 april 2010
-Medebewoner van bib Permeke ‘Behoud de Begeerte’ organiseert om 20u de uitreiking van de literatuurprijs Gerard Walschap-Londerzeel op de 1e verdieping van de bibliotheek. Winnaar dit jaar is de Nederlandse schrijver Christiaan Weijts met zijn tweede roman Via Cappello 23. Verdieping en studiezone zijn vanaf 12u gesloten voor het publiek. Kranten en tijdschriften blijven beschikbaar in leescafé Kubus, surfen en opzoeken op het internet blijft mogelijk op de Cyberhelling en in het Digipunt (eerste verdieping Kubus). Een deel van de collectie zal tijdelijk niet beschikbaar zijn voor bezoekers. Klanten die bepaalde titels nodig hebben, kunnen deze op voorhand laten klaarleggen en ophalen de dag zelf.

Zaterdag 24 april 2010
-De bib is normaal open van 10u tot 17u. Om 20u vindt in het auditorium de finale plaats van de twee-jaarlijkse text-on-stage-wedstrijd voor jonge schijvers Frappant TXT.

Zondag 25 april 2010
-De bib is normaal open van 10u tot 14u. Leescafé Kubus blijft open tot 14u30.