*WIN* duotickets DjanGo!! A Tribute

100 jaar geleden werd Django Reinhardt in België geboren (Liberchies 1910). Django wordt door velen beschouwd als de grootste persoonlijkheid die de Europese jazz heeft voortgebracht. Deze manouche-zigeuner leverde in zijn improvisaties op de gitaar een belangrijke bijdrage aan de jazz. In zijn spel zit een ongeëvenaarde intensiteit en men kan gerust stellen dat er geen enkele grote gitarist is die niet op de één of andere manier iets van Django heeft opgestoken. Naar aanleiding van 50 jaar zonder Django (°1953) zocht Waso De Cauter in 2003 enkele specialisten van het genre en startte aldus het project DjanGo!. Het werd een ongelooflijk succes. Het krijgt nu – voor de 100ste verjaardag van Django – een waardig vervolg..
Op vrijdag 28 mei is er in Het Oude Badhuis in Antwerpen Noord een hommage aan Django door een uitzonderlijk octet: geen kopie maar een eigen interpretatie… ze blazen het genre als het ware nieuw leven in. Hun muzikaal instinct laat de emotie van de muziek zegevieren en neemt het publiek mee op een reis doorheen het muzikale landschap van Django Reinhardt.

Koen De Cauter: sopraansax, klarinet en zang
Fapy Lafertin: gitaar
Jon Birdsong: cornet
Myrddin De Cauter: klarinet
Waso De Cauter: gitaar
Bart Vervaeck: gitaar
Dajo De Cauter: contrabas
Lionel Beuvens: drums

*WIN!* De redactie van NOORDlink mag 5 duotickets uitdelen voor DjanGo!! A Tribute op vrijdag 28 mei in Het Oude Badhuis in Antwerpen Noord. Stuur snel een mail naar noordlink@gmail.com met als onderwerp ‘DjanGo!! A Tribute’ met vermelding van je volledige naam en adres. De 5 snelste inzendingen winnen elk een duoticket.

UPDATE: de wedstrijd werd afgesloten. De winnaars werden door de redactie op de hoogte gesteld. Bedankt voor zoveel interesse in deze wedstrijd. Check onze -WIN!- pagina regelmatig om duotickets voor tal van evenementen in de wijk Antwerpen Noord (2060) te winnen.