Saskia: Antwerp Roller Doll!

Saskia is een jonge, dynamische dame die in de Kerkstraat in Antwerpen Noord woont. Naast copywriting heeft ze nog een grote passie in haar leven: roller derby. Daar wou Kristin wel wat meer over weten en sprak op een mooie zomermiddag in zomerbar Cargo met Saskia af om over haar hobby te praten. “Een aantal maanden geleden vond ik hier een flyer van de One Love Roller Dolls, het eerste en enige roller derby team in Antwerpen” vertelt Saskia “ik nam de beslissing om naar de ‘fresh meat day’ te gaan.” Deze unieke term verwijst naar de initiatie- en infodag van het One Love Roller Dolls team. En zo werd Saskia in april een vast teamlid van de Antwerpse One Love Roller Dolls. “Roller derby is een extreme full contact sport voor vrouwen en wordt al sinds 1930 beoefend. In 1970 werd het in Amerika een ware hype en sinds enkele jaren wint de sport ook aan populariteit in Europa.. en dus ook in ons land. Roller derby is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden die in het bezit zijn van een goede gezondheid en een beetje sportieve genen hebben. De dames van One Love Roller Dolls zijn tussen 18 en 35 jaar jong en trainen 3x per week op de rolschaatsbaan Ruggeveld in Deurne gewapend met rolschaatsen, het sexy cluboutfit met eigen karakteristieke accessoires, beschermende kledij en een flinke portie lef en attitude.” Saskia vult aan: “Tijdens deze trainingen verdelen de dames zich in teams en proberen zo elkaar in maximum 2 minuten van de rolschaatsbaan te rijden. Er zijn wel een aantal regels om dit een beetje ‘ladylike’ te doen natuurlijk. Ook krijgen de teamleden les in de verschillende manieren van vallen en hoe ze verantwoord kunnen rolschaatsen met hoge snelheid. Veiligheid staat ook bij het One Love Roller Dolls op de eerste plaats, meteen gevolgd door heel veel plezier hebben want daar draait het ook bij deze sport gewoon om.” Met slechts 2 roller derby teams in Vlaanderen – het Antwerpse en Gents team – is het uitkijken naar de komst van meer roller derby teams zodat onze Antwerpse dames in competitie kunnen spelen, waar ze nu al stiekem erg fanatiek voor trainen. Je kan Saskia’s belevenissen met de andere One Love Roller Dolls volgen via www.saskiarolt.be

Saskia en de andere One Love Roller Dolls zijn trouwens nog op zoek naar extra teamleden en richten hiervoor regelmatig ‘fresh meat days’ in. Stuur een mailtje voor meer info naar freshmeat@oneloverollerdolls.be of val eens binnen op de One Love Rollers Dolls ‘Familyday’ op zondag 15 augustus.. en neem je moeder, zus of nicht mee voor een try-out op de rolschaatsbaan.

! Op dinsdagavond 3 augustus geven de One Love Roller Dolls uitzonderlijk een open training. Deze zal in aanwezigheid van een opnameploeg van het Eén programma ‘1000 zonnen’ plaatsvinden. Saskia en de andere Dolls nodigen dan ook iedereen uit om nu dinsdagavond naar de rolschaatsbaan Ruggeveld in Deurne te komen om hen enthousiast aan te moedigen tijdens deze opnames.

© 2010 – NOORDlink – Kristin Lenaers