Join in on the swapping!

Dat onze wijk barst van de creatieve en ondernemende wijkbewoners dat is al lang geen geheim meer. Zo kregen we vorige week te horen dat Elise uit de Greinstraat in Antwerpen Noord een van de dames is achter de website www.swapping.be en de Swapping-events in België. Daar moest Kristin natuurlijk meer van weten en ze onderwierp Elise aan een heuse ondervraging.
Wat is in godsnaam Swapping Elise? “Swapping is een trend die komt overgewaaid uit Amerika, waar het razend populair is onder hipsters en fashionista’s. Op een Swapping-moment ergens op een locatie in de stad komen modebewuste vrouwen samen om hun miskopen te ruilen voor items van anderen. Daarnaast kunnen ze zich laten verwennen in de beauty-corner met kapper, styliste, visagiste,… en genieten van een hapje en een drankje!”
Voor wie is Swapping geschikt? “Swapping is geschikt voor alle vrouwen die miskopen in hun kast hebben hangen, bijna alle vrouwen dus! Alle maten en stijlen zijn welkom, het enige wat telt is dat de kledingstukken nieuw zijn of er als nieuw uitzien. Ook schoenen en accessoires mogen geswapt worden!”
Waarom moeten wij absoluut komen Swappen? “De gemiddelde vrouw heeft 22 kledingstukken in haar kast hangen die ze nooit draagt en vaak willen we die niet weggooien omdat ze duur waren. Als je ze probeert te verkopen krijg je nog maar een fractie van de oorspronkelijke waarde dus kan je ze beter komen swappen voor kledij die je wel zult dragen. Iedereen blij!”
Komen er ook Swappings op een locatie in de wijk 2060? “Elk seizoen, 4 keer per jaar dus, organiseren we een Swapping Week, een 6-daagse toer door 6 verschillende steden. We eindigen deze trip in onze eigen stad, Antwerpen, op zaterdag 28 mei in Gallerij Ingrid Deuss in de Provinciestraat. Daarnaast zullen we die dag ook aanwezig zijn in de wijk 2060 tijdens ons favoriete stratenfestival Toer de Nord!”

*WIN* De redactie van NOORDlink mag 2 duotickets uitdelen voor de Swapping Kick-Off op vrijdag 1 april @ private location in de Provinciestraat in Antwerpen. Stuur snel een mail naar noordlink@gmail.com met als onderwerp ‘Swapping’ met vermelding van je volledige naam en adres. De 2 snelste inzendingen winnen elk een duoticket.

UPDATE: deze wedstrijd is afgesloten. Check de WIN pagina op NOORDlink regelmatig om tickets voor events in de wijk Antwerpen Noord te winnen.