AEYC 2011: ook in den 2060!

Nu zaterdag, 5 maart, is de kick-off van Antwerpen Jongerenhoofdstad 2011 (AEYC2011). Jong geweld uit’t stAd en ver daarbuiten worden dan vanaf 14u in het station Antwerpen Centraal verwacht voor een gigantisch pop-up festival. Overal in en rond het station zullen er allerlei verrassende demonstraties, optredens en workshops plaatsvinden. Vanaf 16u zal een tweede podium het feestje pas écht openen met een line-up om je duimen en vingers van af te likken. Kan je pas feesten als het donker is? Geen probleem na 23u gaat er in het station de fantastische afterparty van start met bangelijke dj’s, zodat je al dansend van de ene vloer naar de andere kan grooven.
Antwerpen grijpt de titel van Europese jongerenhoofdstad aan om de stad stevig op de kaart te zetten als dynamische, creatieve plek waar jongeren alle kansen krijgen en kunnen waarmaken. “We moeten aan de jongeren laten zien dat Antwerpen een fantastische stad is om in te leven”, zegt Leen Verbist, Antwerpse schepen van Jeugd. “De Antwerpse jongeren moeten genieten van hun stad. En als ze ideeën hebben, mogen ze het altijd laten weten. We kunnen er alleen maar een betere stad mee krijgen.” Ook de jongeren uit de wijk 2060 dragen hun steentje bij aan het feestjaar door mee te werken aan tal van evenementen in onze wijk en de wijk en de jeugdwerking in de spotlight te zetten. We geven hier graag alvast een overzicht van de activiteiten in onze wijk tijdens het AEYC jaar:

MOVE IT!
Kom op zaterdag 9 april naar Park Spoor Noord voor Start to Move, het startfeest van Move It met meer dan 80 avontuurlijke attracties en knotsgekke sportactiviteiten.

OCKXFEST!
Kom op vrijdag 29 april naar het Sint-Jansplein voor het grootste en meest kick-ass dj-festival van’t stad.

STAFBAL!
Kom op zaterdag 30 april naar het Chiro-feestje in de Ellermanstraat.

KICK IT!
Kom op zaterdag 14 mei naar Park Spoor Noord voor workshops sport en meer.

LENTEFEEEST

Kom op zaterdag 21 en zondag 22 mei naar het veld naast de sportballon in Park Spoor Noord en geniet van kinderanimatie, een cultuurmarkt en optredens van zowel lokale als internationale acts.

TOER DU NORD!
Kom op zaterdag 28 mei naar het Sint-Jansplein en wandel de wijk 2060 door tot de Offerandestraat en ontdek de vele gezichten van deze wijk.

ANTWERP STREET KICKS!
Kom op zondag 11 september naar het Park Spoor Noord voor een supercool Urban feestje.

HET NOORD ONTSPOORT!
Kom op zaterdag 17 september naar het viaduct Dam voor optredens van lokaal talent.