Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad viert slot in Park Spoor Noord

Gelezen via Stampmedia.be

Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 viert haar einde met een groot feest. Een jaar lang was Antwerpen de plaats bij uitstek voor jongeren. Het slotfeest biedt een dag vol activiteiten en optredens, speciaal voor jongeren.

De 11-jarige Assia Hamdoui reageert alvast laaiend enthousiast. “Ik vind het ontzettend leuk vandaag”, glimlacht ze. “Ik treed zelf op met mijn groepje Fatje. We dansten net hiphop in de loods. Dat was echt fantastisch. Ik vind het fijn dat alles vandaag in het teken staat van de jongeren. Dat moet zeker nog veel meer gebeuren.”

Voor herhaling vatbaar

Ook Denise Chico (29 jaar) amuseert zich goed. “Tijdens de optredens hebben we constant gedanst. We stonden werkelijk niet stil”, verzekert ze. “Iedereen kan hier plezier maken. Bovendien wonen we om de hoek, dat is handig.” Vooral ouders vonden de weg naar Park Spoor Noord met hun kroost. “Ik vind het super vandaag. Mijn twee kinderen van 4 en 6 jaar vinden het feest een echte belevenis. De vele leuke activiteiten in het park maken het zeker voor herhaling vatbaar”, vertelt de 35-jarige Saskia De Schutter.

Jong en oud

Hoewel Jongerenhoofdstad zich vooral focust op jongeren, trekt het slotfeest in Park Spoor Noord een breed publiek. Al reageren sommige mensen toch minder enthousiast.
Koen Meeus (45 jaar) vindt het jammer dat de activiteiten vandaag niet voor een breder publiek geschikt zijn. “Ouders met jonge kinderen kunnen zich hier zeker amuseren, maar of vandaag echt voor jong en oud geschikt is, weet ik niet”, bedenkt hij zich. “Het optreden van Jan De Smet met de kinderen was wel heel leuk. Ik ben ook naar stand-upcomedian Arbi gaan luisteren. Jammer genoeg stond de comedytent vlak naast het hoofdpodium, dat stoorde.”
Ook de 59-jarige Mia Jacobs kwam een kijkje nemen. “Het feest is misschien leuk voor de jeugd, maar ik vind het te lawaaierig”, vertelt ze. “Die groepen spelen allemaal heel harde muziek. Dat spreekt me minder aan. Ik vind het wel leuk dat een dergelijk evenement eens in Antwerpen plaatsvindt.”

! In Het Nieuwsblad lezen we dat er zondag tijdens het slotfeest in Park Spoor Noord maar liefst 13.500 aanwezigen genoten van muziek, animatie en gezelligheid. Van een gezellig feestje gesproken…

! Bekijk de sfeerfoto‘s van het slotfeest via deze pagina en deze pagina. Je kan ook altijd je eigen foto’s toevoegen aan de NOORDlink Flickr pagina.

Een gedachte over “Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad viert slot in Park Spoor Noord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s