JC De Noordpool pakt uit met ambitieus Free(ze) Festival²

Jongerencentrum De Noordpool opende één jaar geleden haar deuren. Om dit te vieren wordt Park Spoor Noord op zaterdag 26 mei 2012 omgetoverd tot festivalweide voor de tweede editie van het Free(ze) Festival. De gevarieerde line-up ziet er alvast veelbelovend uit!

De eerste editie van het Free(ze) Festival viel samen met de opening van De Noordpool, ondertussen een jaar geleden. 800 jongeren werden toen verwend met aanstekelijke elektrobeats. Ook dit jaar hopen de organisatoren op een massale opkomst. De verbijsterend goede affiche laat vermoeden dat niet alleen de jongeren en inwoners van 2060, maar ook de overige Antwerpenaren hun weg naar Park Spoor Noord zullen vinden.

Behalve twee podia met grote namen zoals DJ Prinz, Tito & Echo Virus en Niobeat staan ook de gratis inkom en goedkope consumpties garant voor een ‘epic’ feestje. Free(ze) Festival² begint om 15u en gaat door tot in de vroege uurtjes.

JC De Noordpool blikt terug op een geslaagd jaar vol leuke evenementen en boeiende ontmoetingen. Opvallende activiteiten waren de actie voor Music for Life, de workshop graffiti spuiten met als resultaat een gepersonaliseerde muur, de halloween kicks and tricks skate-activiteit, de casinoavond en de vele edities van Polar Live en Polar Pictures.

Zoals de andere Antwerpse jeugdcentra wil JC De Noordpool een jongerencentrum zijn ‘voor en door jongeren’. “Het is leuk om te zien hoe jongeren van verschillende achtergronden en met uiteenlopende interesses hebben meegeholpen aan de opbouw van ons jongerencentrum”, getuigt een trotse coördinator Reinout Senepart. Tijdens het festival zullen de jongeren ook zelf frisse pintjes tappen en backstage de artiesten het naar hun zin maken.