Waar is mijn iPhone? Daar is mijn iPhone!

Via de politie werden we op de hoogte gebracht van het volgende:

Maandagmiddag, rond 14u30, zagen medewerkers van kapperszaak Kreatos in Ekeren dat op de parking naast de zaak een jongeman rondliep. Die kwam nadien niet in de kapperszaak naar binnen. Korte tijd later werd opgemerkt dat vanuit een keukentje achter de kapperszaak een iPhone, een iPod en een portefeuille waren gestolen, eigendom van drie verschillende medewerkers. Het keukentje kan ook van op de parking worden betreden. Inmiddels was de onbekende jongeman verdwenen. De getuigen gaven een gedetailleerde beschrijving aan de politie.

De politie was met een onderzoek gestart. Via een app op de iPhone (‘Zoek iPhone’) kon de locatie worden getraceerd waar de gestolen iPhone zich op dat moment bevond. Volgens de app zou de iPhone op zeker moment aanwezig zijn in een theehuis in de Diepestraat in de wijk Antwerpen Noord. Daar werden, verstopt in een ruimte achter de zaak, zowel de gestolen iPhone als de iPod teruggevonden. De gestolen portefeuille bleef spoorloos.

In het theehuis was ook de verdachte aanwezig die volledig voldeed aan de beschrijving van de bij de kapperszaak opgemerkte verdachte. De verdachte werd ter plaatse gearresteerd. Hij ontkende later alle betrokkenheid bij de feiten. Hij was volgens zijn zeggen niet in Ekeren geweest. De verdachte, een 15-jarige jongen, werd voorgeleid op de Jeugdrechtbank. De teruggevonden buit werd inmiddels aan de rechtmatige eigenaars terugbezorgd.