Instameet The Picknick!

Op zaterdag 7 juli 2012 is Park Spoor Noord het decor voor Instameet, The Picknick. Kristin vroeg Tinka Reyntjens, organisatrice van dit event, om een woordje uitleg.

Wat is Instagram precies? Tinka: “Instagram is een applicatie waarmee je foto’s maakt, bewerkt en deelt. Je kunt het vergelijken met Twitter alleen gebruik je in plaats van 140 tekens slechts één beeld, al dan niet voorzien van een bijbehorend commentaar. Net als Twitter werkt Instagram met hashtags zodat je snel en eenvoudig op je favoriete onderwerp kunt zoeken en gelijkgestemden kunt vinden. Ook op Instagram kun je door middel van geotagging je locatie toevoegen. Zo kan je adv de hashtags en de geolocaties de wereld rondreizen via foto’s. Nadat je een foto gemaakt heb je de keuze uit kant-en-klare filters, die je op je beeld kan toepassen. Je kan je foto delen met de wereld, zowel via Instagram zelf als via Twitter, Facebook of Flickr.”

Wat is dan deze Instameet? Tinka: “Dat is een bijeenkomst van instagrammers (gebruikers van de app Instagram) op een bepaalde plaats en datum. Als je het googlet dan vind je er verscheidene besprekingen en topics over. Het is alleszins een mondiaal gegeven! Dit is de derde instameet in Vlaanderen voor zover ik weet.”

Hoeveel instagrammers verwachten jullie zaterdag 7 juli in Park Spoor Noord? Tinka: “Eerlijk? Hopelijk veel! Ik schat rond de 50 à 60 personen, afgaande op de vorige twee edities, die plaatsvonden in Gent. Je kan je als Instagrammer (ook wel IG’ers genoemd) registreren op http://www.instameetantwerpen.be , dan zie je ook effectief wie er van de IG’ers komt. Het is wel een beetje een besloten clubje want het is een bijeenkomt van mensen die elkaar via IG kennen maar elkaar (al dan niet) nog nooit in het echt hebben gezien. Je kan het een beetje vergelijken met het radiogevoel van vroeger, wie zit er achter de stem dat uit dat bakje komt? In dit geval: wie is de persoon achter de foto’s.”

Waarom is de Instameet Picknick in Park Spoor Noord en niet in het stadspark bijvoorbeeld? Tinka: “Verschillende redenen.. Eén: omdat het een mooie plek is, makkelijk te bereiken (op alle manieren). Het stadspark uiteraard ook, maar daar heb je nog teveel hoekjes en kantjes, minder opengewerkt. Ook is zaterdag de verlofdag van de joodse gemeenschap, die er dan ook graag daar vertoeven, het zou er wel eens een heel drukke bedoeling worden. Het spijtige is ook, dat je in het stadspark bijna geen gelegenheid tot eten en drinken hebt.
Twee: Omdat de mensen die niet van Antwerpen zijn en bvb. met het openbaar vervoer komen, alsnog een hapje in de cargo kunnen eten /drinken.
Drie: Het park is meer dan geschikt, door zijn open karakter, ook om dergelijke initiatieven te doen.
Vier: Ook uit trots op onze buurt (daar ik zelf in de wijk 2060 woon) en aangezien de eerdere edities in Gent plaatsvonden, kon Antwerpen toch niet achterblijven!
Vijf: Park Noord biedt ook een perfecte oplossing voor de IG’ers die met hun kids komen, speelgelegenheid genoeg (Fontein, speeltuin en skatepark).”

Alle Instagrammers moeten 7 juli dus gewoon afzakken naar Park Spoor Noord! Tinka: “Absoluut! Aan alle IG’ers: Registreer je op www.instameetantwerpen.be en vergeet je eten/drank/zonnecrème én je goed humeur niet!”

© 2012 – NOORDlink – Kristin Lenaers