Buurt Informatie Netwerk 2060

Over Simon-Peter De Landtsheer en z’n missie om de wijk Dam wat meer onder de aandacht te brengen las je al eerder via NOORDlink. Vandaag lezen we op de blog van Simon ook een eerste interview met een buurtbewoonster:

Vandaag heb ik Marianne van Beeck voor mij. Een toffe madam vol vertrouwen en een goed hart voor deze buurt. Haar vertegenwoordiging voor het “BIN 2060″ speelt duidelijk een belangrijke rol in haar leven. Ze is vastberaden dat we samen deze buurt sterker en veiliger maken zodat het de glorie krijgt die het verdient !

Marianne , kan je ons even uitleggen wat het “BIN 2060″ eigenlijk is ?

Het “BIN 2060″ is een buurtinformatienetwerk voor bewoners uit onze buurt. Het zijn bewoners die informatie krijgen van de politie zodat zij mee een oogje in het zeil kunnen houden en eventueel betrokken buurtbewoners op de hoogte kunnen brengen. Ik leg je het concept even uit … iedereen die zich aansluit bij het BIN krijgt kort na de feiten een bericht van de stad/politie met de melding dat er bijvoorbeeld is ingebroken, een vechtpartij is geweest, iemand is bestolen op straat of zelfs als er met vals geld word betaald bij één van onze winkeliers. De mensen die aangesloten zijn bij het “BIN” kunnen dan op hun beurt de winkeliers of omwonenden verwittigen. Soms wordt er een signalement doorgebeld van een bepaald persoon met zoveel mogelijk details zodat wij in onze directe omgeving kunnen kijken of deze persoon niet in onze buurt ronddoolt!

Lees het volledige interview via deze pagina.