*Win*: duoticket Po Polsku

Op zaterdag 6 oktober 2012 kan je van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat in het Oude Badhuis in de wijk Antwerpen Noord de Poolse cultuur ontdekken. We geven graag een overzicht van die dag:

Voormiddag (vanaf 11u): pianoconcert Chopin en Poolse lunch

Een korte inleiding over het leven en de muziek van Fryderyk Chopin. Een aperitiefje fruitwodka spoelt alvast de eerste dorst weg. Daarna volgt een pianoconcert van Chopin door het jonge talent Alicja Antoszewska (15). Na het concert staat een lekkere Poolse lunch op het menu.

Namiddag (vanaf 14u): Optredens en gebak

• 14u: korte animatiefilm PARP:Animowana Historia Polski
• 14u30: optreden van de Poolse kinderdansgroep Children of Europe
• 16u: Poolse Bak, een buffettafel vol Poolse gebakjes
• 17u: een voordracht van gedichten van de Poolse Nobelprijswinnaar Wisława Szymborska (samen met de NoorderGeuzen)

Workshops
• 15u – 16u30: tekenen en maskers maken (3 – 10 jaar)
• 15u- 17u: juwelen maken (10 – 18 jaar)
• 15u – 16u30: Wereldtaalcarroussel (18+)
• 15u – 15u30r: korte quiz over de Poolse cultuur (18+)

Doorlopend: standjes van Poolse winkels, infostandjes, fotoprojecties

Voor en namiddag programma: gratis – Poolse Lunch: € 7 voor volwassenen, € 4 voor kinderen tot 12 jaar. Inschrijven voor de lunch is aangeraden en kan tot dinsdag 2 oktober aan de toog van het café van het Oude Badhuis. Betaling onmiddellijk bij reservatie. Wees snel want het aantal inschrijvingen is beperkt!

Avondprogramma (vanaf 20u) Live Muziek

Marta Mus

Marta Mus is een getalenteerde zangeres uit Polen. Al op 3-jarige leeftijd begon ze met piano spelen. Ze vervolledigde haar opleiding piano aan het conservatorium van Brussel. Jazz werd al snel haar voornaamste passie. Het duurde dan ook niet lang voor ze haar eerste stappen in het Brusselse jazzcircuit zette.

Jazzkwartet van Cezariusz Gadzina

De Poolse saxofonist Cezariusz Gadzina is artistiek leider van The European Saxophone Ensemble en van Saxafabra. In 2010 maakte hij met zijn 10-koppige Mosty-project, een memorabele passage op het Jazz Brugge Festival. Vandaag treedt hij aan met zijn gloednieuwe kwartet: de beloftevolle pianiste Eve Beuvens, broer Lionel Beuvens op drums en Christophe Devisscher op contrabas.

*WIN* De redactie van NOORDlink mag 5 duotickets voor het avondprogramma van Po Polsku (Marta Mus en Jazzkwartet Ceeariusz Gadzina) op 6 oktober 2012 uitdelen aan haar lezers. Stuur snel een mail naar noordlink@gmail.com met als onderwerp ‘Po Polsku’ met vermelding van je volledige naam en adres. De 5 snelste inzendingen winnen elk een duoticket.

UPDATE: deze wedstrijd is afgesloten. Check de WIN pagina op NOORDlink regelmatig om tickets voor events in de wijk Antwerpen Noord te winnen