*Win*: duoticket Mijn tantes uit Gent

Op donderdagavond 25 oktober 2012 kan je in het Oude Badhuis in de wijk Antwerpen Noord naar de documentaire ‘Mijn tantes uit Gent’ en het concert van Gnawa Lila.

Mijn Tantes uit Gent vertelt de migratiegeschiedenis van drie Marokkaanse zussen die in de jaren ’70 naar België migreerden om er als kindergouvernantes te werken voor welgestelde Vlaamse families. Hoewel ze een gelijkaardige geschiedenis delen, kijken de zussen daar op een heel uiteenlopende manier op terug. Hun persoonlijke verhalen krijgen extra kleur door ontmoetingen met oude bekenden, die voor een belangrijke wending hebben gezorgd in hun leven. Het emotionele weerzien werpt weer een nieuw licht op de geschiedenis van de zussen. De sterke cinematografie en de overweldigende charmes van de Marokkaanse hoofdrolspeelsters zorgt voor een emotionele en beklijvende kijkervaring. Iedereen zal zich kunnen inleven in wat het betekent te migreren. Hun verhalen zijn misschien zeer persoonlijk en specifiek, ze stralen een universele draagkracht uit. Het achterlaten van het vaderland en de familie, het zoeken naar een manier om je thuis te voelen in het gastland, het omgaan met miscommunicatie, discriminatie en racisme, een toekomst proberen op te bouwen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Zaken die herkenbaar zijn voor elke migrant. Het feit dat de zussen daar zo elk hun eigen kijk op hebben, maakt het des te boeiender. Verschillende Vlaamse getuigenissen en een historisch overzicht vanuit een Marokkaans perspectief maken het plaatje compleet.

Concert Gnawa Lila: dit muziekgenre is momenteel zeer populair in Marokko. Gnawa is trancemuziek die enigszins verwant is met reggae, ook door de manier van dansen.

*WIN* De redactie van NOORDlink mag 5 duotickets voor ‘Mijn tantes uit Gent’ en het concert van Gnawa Lila op 25 oktober 2012 uitdelen aan haar lezers. Stuur snel een mail naar noordlink@gmail.com met als onderwerp ‘Mijn tantes uit Gent’ met vermelding van je volledige naam en adres. De 5 snelste inzendingen winnen elk een duoticket.

UPDATE: deze wedstrijd is afgesloten. Check de WIN pagina op NOORDlink regelmatig om tickets voor events in de wijk Antwerpen Noord te winnen