De Garage

degarageSinds deze zomer hebben de buren van Tom en Julie er een gezellige hotspot bij. Het duo nam eerder dit jaar de beslissing om hun ruime garage in de Lavendelstraat om te vormen tot een trefpunt van creativiteit en gezelligheid: De Garage. En dus was de nieuwsgierigheid van Kristin voldoende gewekt om meer over deze unieke garage in de wijk Noord te weten te komen.

Hoe is het idee van De Garage geboren? Tom De Pelseneer: “Ik woon sinds 2010 samen met m’n vriendin Julie Rasson en onze twee schatjes van dochtertjes in de wijk Noord. We kochten deze karaktervolle woning in de Lavendelstraat. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een grote garage dat vroeger dienst deed als opslagplaats en werkruimte van de toenmalige eigenaar (een schrijnwerker) van deze woning. Maar voor ons was deze ruimte te groot om enkel dienst te doen als garage. Daarom besloten we de garage helemaal te renoveren en als gebruiksruimte om te vormen.”

Wat is de functie van De Garage? Tom De Pelseneer: “In de eerste plaats willen we deze ruimte verhuren aan een democratische prijs voor de buurtbewoners. We zien De Garage als een multifunctionele ruimte die gebruikt kan worden als expo-ruimte, om te vergaderen, verjaardagsfeestjes in te organiseren, workshops, etc. Daarnaast verhuren we de ruimte ook aan productiehuizen: voor castings, repetities en fittings omdat dat bij ons beroep aanleunt.”

In De Garage zal ook een buurtcafé komen maar staan er nog andere projecten op de agenda? Tom De Pelseneer: Ja klopt, naast het verhuren van De Garage organiseren we vanaf zaterdag 1 december elke eerste zaterdag van de maand het buurtcafé “De Garage”. We willen op deze manier een gezellige plaats creëren waar onze buren, vrienden en kennissen elkaar kunnen ontmoeten. En vanaf januari 2013 zal Julie ook elke maand, gedurende één weekend leuke tweedehands kinderkledij verkopen. De naam van dit project: De Groene Uil. Voor De Groene Uil zoeken we trouwens nog mensen die hun kinderkledij weg willen doen en een centje willen verdienen. Hiervoor kan je Julie contacteren op julie@degarage.be of 0477 23 90 45. En voor de sportliefhebbers: vanaf 2013 kan je in De Garage alle uitzendingen van belangrijke sportwedstrijden op groot scherm volgen.”

© 2012 – NOORDlink – Kristin Lenaers