De Natie

adenatieNog voor de zomer zal De Natie, de horecazaak op de benedenverdieping van De Valkeniersnatie, de deuren openen. Kristin had een gesprek met trotse eigenaar Paul Vangelder. Druk baasje die Vangelder want naast deze nieuwe hotspot is hij ook uitbater van ‘De 7 Schaken’ op de Grote Markt en was hij de kracht achter ‘Het Witte Huis’ in de Pelgrimstraat en ‘Bar2’ op de Vrijdagsmarkt.

Beschrijf De Natie in je eigen woorden? Paul: “Een volkse en veelzijdige horecazaak. Met een huiselijke sfeer. Een ontmoetingsplek voor iedereen.”

Waarom een horecazaak openen op’t Noord? Paul: “We hebben 2 jaar intensief gezocht naar een goede, nieuwe locatie voor een horecazaak. Op het moment dat we bijna de hoop hadden opgegeven kwam het nieuws over de renovatie van De Valkeniersnatie. Wanneer je dit gebouw ziet kan je niet anders dan verliefd worden, het is een pareltje, prachtig werk van Robbrecht en Daem. Na een buurtonderzoek en de nodige informatie over deze wijk via de stad gekregen te hebben was het voor ons duidelijk: we doen het! Het Noord is duidelijk een wijk in volle evolutie. Je moet durven verder kijken dan het oppervlakkige en dan ontdek je een toffe wijk. Hier met De Natie een deel van kunnen uitmaken lijkt ons fantastisch.”

Wat maakt De Natie anders dan andere horecazaken op’t Noord? Paul: “De Natie is niet per sé anders. De Natie heeft wel zijn eigen identiteit, ik wil gewoon geen stempel op De Natie drukken. De inrichting is strak gehouden met houtaccenten en hoogwaardige elementen. Het café- en restaurantgedeelte is gescheiden gehouden, wat een leuke dynamiek oplevert. Omdat we gebruik maken van ziteilandjes kunnen deze omgevormd worden tot podia voor bijvoorbeeld jazz- of loungeartiesten. Eigenlijk is De Natie meer dan een brasserie, een restaurant, een koffiehuis en moet het een gezellige ontmoetingsplek worden voor jong en oud.”

De Natie – hoek Van De Wervestraat en Duboisstraat, Antwerpen 2060 – ontbijt, lunch en dinner hotspot – 7 op 7 geopend – binnen- en buitenterras – alle info via denatie.com

© 2013 – NOORDlink – Kristin Lenaers