Bistrot du Nord

abistroRestaurant De Zeste in de Lange Dijkstraat is niet meer. Leve Bistrot du Nord! Trotse nieuwe uitbaters Michaël Rewers en zijn vriendin Caroline Stasseyns openen begin april 2013 de deuren van hun restaurant. Het interieur doet alvast denken aan een bistro: zo’n klein gezellig, restaurantje – die vloer! die Tiffany-lampen! die prachtige glas-in-lood deur! – in Frankrijk. En net zoals in de Franse taal kreeg de zaak ook een t: ‘Bistrot du Nord’. Kristin had een gesprek met het koppel over hun passie voor gastronomie, elkaar en de wijk Noord.

Wie zijn de krachten achter Bistrot du Nord? Caroline: “Dat zijn wij! (lacht). Ik ben Caroline Stasseyns en ik ben de dochter van de voormalige uitbaters van De Veehandel in de Lange Lobroekstraat.” Michaël: “En ik ben Michaël Rewers, misschien kennen mensen mij van in de keuken van Le Petit Zinc, Sir Anthony Van Dijck, ’t Fornuis en natuurlijk De Veehandel. ” Caroline: “En daar hebben we elkaar leren kennen, werden we hopeloos verliefd en nu openen we samen ons eigen restaurant. Mooi he! (knipoog)”

Beschrijf Bistrot du Nord in jullie eigen woorden. Caroline: “Een restaurant dat nog ontbrak in de wijk Noord.” Michaël: “Een restaurant waar klanten kunnen genieten van Bourgondische gerechten met een verfijnde touch. We bieden een menukaart aan met voldoende aandacht voor vleesgerechten, gerechten met orgaanvlees, visgerechten. Ik serveer graag een goed stuk vlees, geen dikbil maar een mooi stuk biefstuk bijvoorbeeld. Versheid primeert, bij elk product dat ik gebruik in de keuken. Ik werk met seizoenproducten en ik ga voor kwaliteit op elk bord. Met onze nagerechten gaan we terug naar de essentie: een goede dame-blanche bijvoorbeeld of een lekkere rijstpap.” Caroline: Ons ideaal restaurant vonden we niet. Bistrot du Nord is ons ideaal restaurant: een gezellig en sfeervol restaurant waar klanten kwaliteitsgerechten op het menu kunnen vinden.”

Waarom een horecazaak als Bistrot du Nord openen op het Noord? Michaël: “Wij vinden het Noord de meest logische keuze (lacht). Omdat we de wijk en het voormalige restaurant wat op deze locatie zat kennen. We zochten een pand op’t Noord, waar we konden wonen én met voldoende natuurlijke lichtinval in de keuken… ja, we hadden best wel wat voorwaarden (lacht). Na een gesprek met Marc Clement (chef van De Zeste) besloten we dit prachtige pand te kopen, er te komen wonen en onze droom waar te maken.”

Hoe zien jullie de toekomst van Bistrot du Nord? Caroline: Positief natuurlijk! We willen een vaste waarde worden in deze wijk. Een gezellige plek waar wijkbewoners, Antwerpenaars en toeristen kunnen genieten van een middag of avond culinaire verwennerij. We hopen dat we een zoveelste pluspunt op’t Noord kunnen zijn.”

Bistrot du Nord – Lange Dijkstraat 36,2060 Antwerpen – opening begin april 2013 – reservatie via 03 233 45 49 – zaterdag en zondag gesloten

© 2013 – NOORDlink – Kristin Lenaers