Nog vrije plaatsen in stedelijke scholen

aschoolOp 7 juni 2013 starten de open inschrijvingen in de Antwerpse basisscholen. Eerder raakte bekend dat honderden ouders nog geen plaats vonden in een Antwerpse kleuter- of lagere school. Zij kunnen zich vanaf vrijdag inschrijven in de scholen waar nog vrije plaatsen zijn. Het tekort situeert zich vooral in de instap- en de eerste kleuterklassen. Dat geldt ook voor de meeste stedelijke scholen. Toch zijn er nog stedelijke scholen in Deurne, Antwerpen Zuid, Ekeren, Berchem en Antwerpen Noord waar nog wel kleuters welkom zijn.

Veel ouders kennen de nieuwe scholen niet en hebben er waarschijnlijk ook geen rekening mee gehouden tijdens de aanmeldingsperiode. Enkele scholen houden binnenkort nog een openklas- of opendeurdag. “Het is belangrijk dat ouders zich goed voelen in de school” zegt Linda Avet, directrice van vier nieuwe scholen. “Daarom organiseren we nog een aantal openklas- en deurdagen. Zo kunnen ze de sfeer snuiven in onze nieuwe scholen en kennismaken met het schoolteam. Ouders mogen natuurlijk ook even telefoneren of een afspraak maken om kennis te maken” voegt Linda er aan toe.

In de wijk Noord (den 2060) zijn er nog plaatsen vrij bij De Musjes in de Pionierstraat 35, meer info via deze pagina en De Vlinders & De Vlindertuin in de Lange Beeldekensstraat 258, meer info via deze pagina.

Donderdag kwamen aan de deuren van het schooltje Kosmos in het Nachtegalenpark – waar de inschrijvingen voor de vier schooltjes worden gebundeld – een tiental ongeruste ouders samen. De meeste komen uit Antwerpen-Noord en blijven tot vrijdag kamperen. ‘De stad moedigt jonge gezinnen aan om in Antwerpen-Noord te komen wonen, maar we vinden daar geen plek in een school. We zijn echt niet kieskeurig geweest’, zegt ouder Wim Wouters. Lees meer via nieuwsblad.be