Eet en drinkt bij Hola Paula!

aholapaulaHola Paula is niet meer. Café/restaurant Shltr zit nu op dit adres
Een uitnodigend zonovergoten terras en vrolijk pratende mannen die aan een prachtige retrotoog hangen. Kristin stapt binnen bij eetstaminee Hola Paula op het Damplein voor een gesprek met Patrick en Nick, vader en zoon en de trotse gastheren van Hola Paula.

Hoe komen vader en zoon op het idee om samen een café te openen?

Patrick: “We zitten in de modesector en de tijd was rijp om een horecazaak te openen. Samen, want we werken graag en goed samen (trots).” Nick: “Sinds onze komst naar de wijk Dam lopen we al rond met de plannen om een eigen horecazaak hier te openen. Na jaren van watertanden kwam dit hoekpand eindelijk vrij waar we elke keer weer met fonkelende ogen naar keken. Het historisch hoekpand valt dan ook meteen op. Het aangepast burgerhuis uit het begin van de 20ste eeuw werd verbouwd in 1989 en leent zich perfect tot horecazaak.” Patrick: “We zochten op verschillende locaties in de stad – het Zuid, Eilandje – naar panden maar telkens was iemand ons te snel af of was de prijs te hoog. Dit pand stond steeds bovenaan ons lijstje met favoriete panden.”

Wat is het verhaal achter Hola Paula?

Patrick: “De naam Hola Paula is afgeleid van een bekende Antwerpse zegswijze: ‘doe maar rustig; kalmkes aan’ en die filosofie willen we hier overbrengen. Geniet een momentje met een lekker drankje en/of hapje in goed gezelschap op een mooie locatie. (trots)” Nick: “We hebben het pand volledig gestript, zowel het interieur als de buitengevel werd grondig onder handen genomen. De vloer werd vervangen door een patroontegel die het authentieke karakter benadrukt en het pronkstuk in de zaak is een originele toog uit de jaren ’20. Daarnaast hangen er oude foto’s van de wijk en markante wijkbewoners aan de muur en schenken we al ons bier uit authentieke bierglazen.” Patrick: “Hij is erg trots op zijn oude Stella-glazen (lacht). We willen met Hola Paula het bruine kroeggevoel van weleer terug oproepen op den Dam. En het verhaal van de wijk vertalen in ons café. Het Noord is een open, volkse, gezellige wijk en dat ervaren de bezoekers van Hola Paula ook. We zijn trots op onze wijk, zijn inwoners, onze stad. Ook al zijn we nog maar een aantal weken open kreeg ik al een mooi compliment van een klant: ‘hier zit het échte Antwerpen aan de toog.’ De sociale mix die je in de wijk ziet moet ook bij Hola Paula zichtbaar zijn.” Nick: “En dus zien we hier graag de dokwerker in gesprek met de directeur met zijn dure BMW die komt lunchen met zijn secretaresse! (knipoog).” Patrick: “Waarom een horecazaak openen aan Park Spoor Noord? Het is een prachtige locatie, kijk zelf! Maar vooral omdat we in de toekomst van de wijk geloven, we willen hier heel graag aan meewerken en meegroeien met de wijk.”

Wat moeten mensen zéker weten over Hola Paula?

Nick: “We zijn erg trots dat Hola Paula de ambassadeur van het Seefbier is. We zijn het allereerste Seefbierterras in de stad. Binnenkort zal ons terras vol paraplu’s van Seefbier staan en zullen de deelnemers aan de Seefbierwandelingen samenkomen in ons café. We schenken natuurlijk niet alleen Seefbier, we hebben we ook oa. Leffe en De Coninck van het vat.” Patrick: “En we ambiëren om bij de top5 van Antwerpse kroegen te komen waar de betere Stella getapt wordt!” Nick: “We beschikken zoals je kan zien over een groot en gezellig terras (trots). En we hebben ook een indrukwekkende Gin kaart met 12 soorten Gin waaronder Belgische en buitenlandse Gins.” Patrick: “We gebruiken de term ‘eetstaminee’ omdat er ook we ook kleine gerechten aanbieden die perfect passen bij de sfeer van Hola Paula. Zo kan je hier bijvoorbeeld smullen van lasagna, vol au vent of bokes met platte kaas. En alles wordt huisgemaakt en is van hoogstaande kwaliteit natuurlijk.”

Eetstaminee Hola Paula – Damplein 1 – 2060 Antwerpen – Alle dagen geopend vanaf 11u – Hola Paula op Facebook

© 2013 – NOORDlink – Kristin Lenaers