Cadixroute: ‘wijk aan het water’

acadixrouteDe Cadixroute is een artistiek parcours waarlangs bezoekers de omgeving van het Eilandje kunnen ontdekken. Dit jaar vindt het kunsttraject voor de eerste keer plaats tijdens de zomer. De Cadixwijk is een wijk op het Eilandje waar veel verandert. De stad Antwerpen wil de bewoners en niet-bewoners graag bij die veranderingen betrekken en hen op de hoogte houden van de vorderingen. Daarom wordt er al sinds 2008 een parcours uitgezet onder de noemer ‘Cadixroute’. De voorbije jaren vertrok de route in de Cadixwijk en leidde het de wandelaars vervolgens langs het Droogdokkenpark om die wijk in de kijker te zetten.

Dit jaar is de Cadixwijk opnieuw de uitvalsbasis maar leidt het parcours bezoekers via het Eilandje en Park Spoor Noord naar het Damplein. Op verrassende plekken langs het traject vindt de bezoeker grote kunstreproducties: 32 kunstenaars uit Antwerpen en omgeving lieten zich daarvoor inspireren door het thema ‘wijk aan het water’.

De Cadixroute wordt dit jaar voor de eerste keer tijdens de zomer georganiseerd. Het parcours is van 27 juli 2013 tot en met 29 september 2013 doorlopend en gratis te bezoeken. Een plannetje van het traject is vanaf 27 juli gratis af te halen bij Info Toerisme (Grote Markt) en tijdens de overzichtstentoonstelling van Open Ateliers (20-29 september 2013) in de Kunstenhal SISA, Kempisch Dok Westkaai.