Gemeenschapstuin A Verdura

aaverduranoordWijkbewoners uit’t Noord en Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad hebben de handen in elkaar geslagen om de gemeenschapstuin A Verdura te realiseren.

Een moestuin van 1m²

Enkele hobbyboeren uit de buurt maakten een 1m² tuintje aan de ingang van centrum De Wijk. De tuin was een verzameling van bakken op een houten pallet. Patrick Vinck plant zijn riek in de grond en vertelt: “We zijn bescheiden begonnen, het was dan ook een Buurtbewoners leggen geveltuintjes aan De buurt verkleurt van grauw naar groen test. De proefopstelling werd gerespecteerd en leidde zelfs tot interactie. Op een dag heeft iemand een combinatie van groenten op spiesjes in de bakken komen zetten.” Een belangrijke doelstelling van de mobiele tuin is mensen zonder tuintje een ‘groenbeleving’ te bezorgen. De activiteit bereikte een tiental mensen en wordt dit jaar herhaald. De tuin wordt uitgebreid tot 8 à 10 pallets. De bakken zullen regelmatig in de wijk verplaatst worden, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.

Gezellig samen

Maar er is nog een doel. Patrick Vinck: “De tuin moet ook mensen bij elkaar brengen. De producten die we oogsten, worden dan ook samen verwerkt. Dat kan gaan van gewoon opeten tot gebruiken voor creatieve activiteiten.”