Muziek in de Wijk: Stuivenbergplein

amuziekstuivenbergEen hele zomer lang muziek in de stad. De Muziek in de Wijk-karavaan houdt ook deze zomer elke woensdagavond weer halt op het Stuivenbergplein! Een feest voor de hele buurt en iedereen die mee wil doen. Sla een praatje met de buren, dans met een onbekende en geniet van zonnige muziek. Een toffe bar, een rommelmarkt, zuiderse hapjes en tafeltjes om met vrienden aan te kletsen maken het feestje helemaal af. Laat je kinderen zich uitleven op het springkasteel, aan de schminkstand, in de knutselateliers of tijdens de circusworkshops. Kortom, genieten voor iedereen!

Vanaf 16 u: Feest met rommelmarkt, hapjes en drankjes
Vanaf 18u: Circusworkshops voor kids met Cirque del Mundo, schminkstand, knutselhoek en het legendarische Vuilophaalspel.

woensdag 3 juli 2013 Vanaf 18u30: Billie Kawende
Billie Kawende had al snel de smaak te pakken van het zingen. Ze kwam in contact met hiphop en r&b door haar broers en zussen, met gospel door protestantse misvieringen en uiteindelijk stelde de Kunsthumaniora Brussel haar voor aan de grote jazzvocalisten. De combinatie van haar geweldige stem en podiumprésence maakt van elk optreden een ervaring!

Vanaf 20u: The Bombay Royale (Australië)
Bollywood meets Tarantino meets discofunk. Dit wel erg uitbundige tiental komt rechtstreeks uit Melbourne, down under, met een nooit gehoorde mix van stijlen. Theatraal, flamboyant en supergrappig. The Bombay Royale flirt met deuntjes uit de Indische cinema, heeft een voorliefde voor spannende James Bond-scènes en slaagt erin om dat alles in een erg dansbaar muzikaal pakje te wringen.

woensdag 10 juli 2013 Vanaf 18u30: Honky Tongue
Deze vier Antwerpse heren, aangevuld met een adrenalinekerel uit Seattle, spelen snoeiharde rock die onmiddellijk aan het betere werk van AC/DC doet denken. Zich inspirerend op de stadionrock en grote bands van de jaren 70 en 80 brengt Honky Tongue een energieke liveshow waarbij het spelplezier van het podium spat.

Vanaf 20u: La Banda en Flor (Chili)
Dansmuziek met wat meer gevoeligheid, teksten die niet rond de pot draaien… La Banda en Flor is heel anders dan de traditionele salsamacho’s. Een concert van La Banda en Flor is altijd een feest, de meisjes ademen cumbia en salsa en hebben niet de minste moeite om man én vrouw, jong en oud aan het dansen te krijgen. Cumbia consciente!

woensdag 17 juli 2013 Vanaf 18u30: The MixFitz
Als winnaars van het DMC World Team Championship haalden The Mixfitz het olympisch goud voor dj’s binnen voor België (samen met meer dan 20 nationale en internationale titels). Ze brengen een stomende set op zes draaitafels die hun battle skills etaleert in een eclectische mix van electro, dubstep, drum-‘n’-bass, hiphop, dancehall, reggae, dance, pop en rock. Eerst zien en dan geloven!

Vanaf 20u: Takeifa (Senegal)
Jac Keita was elf toen hij met remkabeltjes zijn eerste gitaar ineen knutselde. Op zoek naar muzikanten selecteerde hij zijn zus en drie van zijn elf broers. Takeifa (wat staat voor “de familie Keita”) brengt dansbare Senegalese pop anno 2013. Een stevig eigen ritme en flarden reggae, funk, hiphop en soul. Takeifa speelde al met Youssou N’Dour en Public Enemy.

woensdag 24 juli 2013 Vanaf 18u30: Johnny den Artiest & The Asham Band
Johnny den Artiest zingt liedjes in een soort beschaafd Antwerps met teksten die onbedaarlijk op de lachspieren werken en die de klassieke ‘riddims’ een heel andere, vrolijker dimensie geven. Hij zal aantreden met de tienkoppige Asham Band, muzikanten die onder andere hun strepen verdiend hebben bij de Heptones. Reggae om te lachen: het zou wel eens typisch Beljam kunnen zijn!

Vanaf 20u: Zule Max (Cuba)
Zulema zag je misschien al als muzikante bij Zap Mama of El Tatoo del Tigre. Met Zule Max put ze uit haar Afro-Cubaanse roots en speelt met haar twaalf vrouw sterke orkest ongegeneerd swingende salsa. Zulema kwam na haar muziekstudie in Havana op het Antwerpse conservatorium terecht en werd als snel door heel wat Vlaamse artiesten ingelijfd. Haar droomorkest, Zule Max, brengt de beste vrouwelijke muzikanten uit heel Europa samen.