One Armed Man

aonearmedOp vrijdag 20 juli 2013 kan je in het Designcenter De Winkelhaak verdwaald geraken tussen een grote hoeveelheid kunstenaars die onder de titel One Armed Man hun erotisch getint werk presenteren op (hopelijk) de warmste dag van de zomer. Een concept van Jens Dawn.

HET ONTSTAAN VAN ONE ARMED MAN

Jens Dawn is een Antwerpse grafisch ontwerper die houdt van letters, rechthoeken, cirkels en driehoeken. Hij werkt voornamelijk voor klanten, maar bouwt ook graag eigen projecten uit. Zijn werk verscheen in verscheidene magazines zoals Kwintessens, Novum, Items.. Een jaar geleden nam Jens een vintage pin-up magazine uit de rekken en vergeleek deze met de hedendaagse pinup magazines. Naast gevoel voor kleur en papier is er nog iets kwijt geraakt. De kunstenaar lijkt het magazine verlaten te hebben en oppervlakkigheid lijkt de overhand te hebben genomen.

PIN- UP IN 2013

19 vormgevers / kunstenaars werden gevraagd om een werk in te leveren met als thema ‘Pin-up’. Het werk werd gebundeld in een nieuw magazine met beperkte oplage genaamd ‘One armed man’. Zoals het bekende pin-up magazine kreeg één artiest ook de centerfold in te vullen. Het artistieke is terug in het pin-up magazine gebracht en het is nog steeds sexy. Elke kunstenaar heeft het thema op zijn manier aangepakt. Bij pin-up staat de uitgeklede vrouw centraal. In One armed man lijkt ze terug een belangrijke rol in te vullen. Ze wordt in vraag gesteld, bewondert en opnieuw belichaamt. Het is een onderzoek naar een hedendaagse vertaling van de ‘pin-up vrouw’. Tijdens de opening zal ook de release is van het magazine plaatsvinden.

VAN 20 JULI TOT 31 AUGUSTUS

Het werk van de kunstenaars kan je ontdekken in de exporuimte van Designcenter De Winkelhaak van 20 juli tot 31 Augustus 2013. Op zaterdag 20 juli vanaf 15 uur kan je tijdens de opening van de expositie het magazine voor de eerste keer zien en kopen. Doorheen heel de ruimte zal je kunstenaars kunnen ontdekken zoals: Kelly De Meyer, Sofie Jaspers, Lotje Vanderstraeten, Steff Lernous, Margerita Sanders, Jens Dawn, Elisa Kint, Jelle Kindt, En Plein Public, Maarten Tibos, Djuna Mich, Sophie Uyterhoeven, Marian Van De Weerdt, Stephanie Van Hertem, Eva Wuyts, Françoise Beck en Ine Pieters.