Closing Party FREE TO PLAY

agamecraze2Op zaterdagavond 13 juli 2013 wordt de gamecraze maand in Desingncenter De Winkelhaak afgesloten met een big bang! Een 8bit, chiptune feestje met een mix van performance, chiptune acts, dj’s, screenings en tournaments, in samenwerking met de Antwerpse chiptune organisatie Bitgrid. It’s Free To Dance!

Programma

19u doors
19u30 Joost Van Dongen: Cello Fortress
20u Minecraft: The story of mojang
20u30 Vegas Diamond
21u30 Chipwarrior
22u Indie Game The Movie
23u Nicktendo

BITGRID

BITGRID is een nieuwe organisatie in Antwerpen die het muziekgenre chiptune wil promoten. Chiptune is muziek die wordt gecreëerd met retro game consoles zoals de game boy. Chiptune wint steeds meer aan populariteit. Het is al groot in de USA, Australië, UK, Nederland, Scandinavië en verovert stilaan heel Europa. Nu ook België, als het aan BITGRID ligt. BITGRID events zijn een totaal ervaring. Het eerste grote wapenfeit van BITGRID vind plaats op 12 oktober in Kavka te Antwerpen. BITGRID brengt dan een line-up met een reeks hoogstaande internationale acts aangevuld met enkel van de grootste en opkomende talenten in Belgische Chiptune scene. In het Designcenter krijg je alvast een voorproefje.

Expo, arcades en indie games

An Ode To Gaming is een twee maanden durende expo in het Designcenter met op videogame-geïnspireerde illustraties van een resem vooraanstaande Vlaamse en internationale artiesten, een liefdesverklaring aan het medium in al zijn vormen. Er zijn zelfgebouwde indie arcades te zien. De Winnitron Belgium is een free-to-play arcadekast met onafhankelijk ontwikkelde en alternatieve games, voor België opgezet door Hannes en Thomas Devillé. PRESS [X] is een DIY Punk Arcade Salon. ‘A relic saved from a fire in 1967 that’s a living proof your grandma loved to grind pixels.’ Een installatie gebouwd en gecureerd door Jonatan Van Hove en Bram Michielsen. Element4l is een nieuwe experimentele platform game, in mei uitgebracht door Dirk Van Welden / i-illusions. Ook zijn twee van Anna Antropy’s games te zien: Dys4ia en Triad.