Plezier in de BIBFABRIEK!

abibfabriekWie deze vakantie thuisblijft en de godganse dag met zijn duimen zit te draaien, moet beslist naar bibliotheek Permeke op het De Coninckplein komen. Net als vorig jaar zet de bib tijdens de zomer haar deuren open voor de BIBFABRIEK! De BIBFABRIEK, dat zijn ateliers op maat van kinderen. Over verhalen, boeken en gedichten maar ook over kunst en knutselen.

Woensdag 14 augustus 2013 van 14u tot 16u: Binnenband Bricoleren

Ontdek dat je niets zomaar moet weggooien. Voor alles is een nieuwe bestemming te vinden die niet alleen nuttig, maar ook mooi kan zijn. Met begrippen als duurzaamheid, recyclage en transitie in het achterhoofd nemen we de kinderen vandaag mee op sleeptouw in de wondere wereld van het binnenband bricoleren.

Woensdag 21 augustus 2013 van 14u tot 16u: Papierplezier

Wie bij het begin van het nieuwe schooljaar wil uitpakken, kan maar beter naar de BIBFABRIEK komen. In een handomdraai leer je zelf juweeltjes uit papier maken, naar ieders smaak. Draag je zelf geen kralen, verwen dan je oma of je liefje met deze prachtige blikvangers.

Woensdag 28 augustus 2013 vaan 14u tot 16u: Verhalen verhalen

Neem je publiek mee op sleeptouw met je eigen kamishibai-verhaal. Vertel het leukste avontuur van de ganse vakantie aan de hand van het Japanse verteltheater. Sofie en Oma Rika laten eerst prachtige voorbeelden zien en tonen daarna hoe je zelf aan de slag kan. Bedenk al maar vast wat jouw mooiste vakantiedag was…

De BIBFABRIEK – voor kinderen van 4 tot 14 jaar – elke woensdagnamiddag in de leestuin van bib Permeke – De Coninckplein, 2060 Antwerpen – Gratis – Inschrijven kan via het online formulier, via info.permeke@stad.antwerpen.be of via 03 338 38 00, maar is niet verplicht. Het aantal deelnemers is wel beperkt, dus volzet is volzet!