Encyclopedie des scènes biologiques

aenceclopedyVanaf zondag 8 september tot 22 september 2013 kan je in de Duinstraat 124 terecht voor de tentoonstelling Encyclopédie des scènes biologiques.

Encyclopedie des scènes biologiques is een zinspeling op de omzetting van een reeks wetenschappelijke boeken naar een artistiek werk. Door de ‘verloren’ beelden te recupereren, te herinterpreteren en ze in nieuwe combinaties te tonen bevrijdt Franky Michielsen ze van hun oorspronkelijke betekenis.

Voor Encyclopédie des scènes biologiques ontmantelde Franky Michielsen een biologische encyclopedie uit de jaren ’60 en verwerkte deze tot een reeks nieuwe werken die een sterke band hebben met de oorspronkelijke boeken. De titel ontleende hij aan de encyclopedische reeks Encyclopédie des sciences biologiques en is een zinspeling op de omzetting en herinterpretatie van een wetenschappelijke naar een artistieke inhoud.

In L’usine végétale focust de kunstenaar zich op het derde deel van deze encyclopedische reeks. Dit uit zich in ensembles waarin sporen van encyclopedie en origineel schilderwerk elkaar treffen en er een nieuwe werkelijkheid zichtbaar wordt. In de betekenisverbanden die ontstaan, ontdekt men thema’s, zoals genetische manipulatie, modificatie, vegetarisme,..

Encyclopedie des scènes biologiques/ L’usine végétale – Duinstraat 124, Antwerpen 2060 – van 08/09/13 tot 22/09/13 zo, za van 14u tot 18u (ma, di, woe, do, vrij gesloten) – gratis toegankelijk