Boulevard Amandla 2013: HEAVY METAL OPPO ART

aboulevardamandlaVan 7 tot 28 september 2013 is het weer tijd voor de 6de editie van Boulevard Amandla. Sinds 2005 organiseert La Piscine d’Activité vzw, in samenwerking met anderen, het intercultureel kunsten forum Boulevard Amandla, een artistieke ontmoeting van twee continenten, met de focus op uitwisseling en kruisbestuiving van hedendaagse Afrikaanse kunst en hedendaagse Europese kunst.

Boulevard Amandla zal ook dit jaar weer plaatsvinden op locaties en rond het De Coninckplein.

Op zaterdag 7 september 2013 is iedereen vanaf 14u welkom op het openingsfeest op het De Coninckplein met infomarkt en optredens van Les Requins de la Musique du Guinée, Les Kawa, Djekoria Fanta en afterparty met Cristian & Marius en Group in café Kiebooms.

Op zaterdag 14 september 2013 is iedereen vanaf 14 tot welkom op het De Coninckplein voor de Dag van het Traditionele Afrikaanse Instrument en een gezellige culinaire Afrikaanse markt. Muzikanten afkomstig uit Guinea tonen en bespelen die zaterdag een tiental verschillende traditionele Afrikaanse snaar- en slaginstrumenten, o.a. Balafon, Kora, Ngoni, Timbo, Bolon en alle soorten djembes.