Klassiek op het Sint-Jansplein!

aklassiekindestadOp zaterdag 7 en zondag 8 september 2013 kunnen liefhebbers van klassieke muziek en ballet weer terecht op het Sint-Jansplein voor een nieuwe editie van Klassiek in de Stad! Het Koninklijk Ballet Vlaanderen, deFilharmonie en de Vlaamse Opera slaan ook in 2013 de handen weer in elkaar voor een weekend vol mooie klassieke muziek en ballet in openlucht op het Sint-Jansplein.

Genieten van ballet met het Koninklijk Ballet Vlaanderen

Op vrijdagavond 7 september 2013 danst het Koninklijk Ballet Vlaanderen fragmenten uit de balletklassiekers, onder andere een pas de deux uit Swan Lake, Sleeping Beauty… en enkele hoogtepunten uit de choreografieën die dit seizoen op het programma staan.

Klassiek in de Stad met het Koninklijk Ballet Vlaanderen – zaterdag 7 september 2013 – 20u – Sint-Jansplein, 2060 Antwerpen – gratis

Genieten van opera met de Vlaamse Opera

Dirigent Yannis Pouspourikas loodst het Symfonisch Orkest én Koor van de Vlaamse Opera opnieuw door een sfeervol middagconcert. Samen met een aantal internationale solisten vertolken zij de mooiste ouvertures, aria’s, duetten en koren uit opera’s die tijdens seizoen 2013-2014 geprogrammeerd staan.

Koor van de Vlaamse Opera en het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera. Muzikale leiding: Yannis Pouspourikas, Sopraan: Marion Ammann,Diverse solisten: N.N.

Klassiek in de Stad met de Vlaamse Opera – zondag 8 september 2013 – 11u30 – Sint-Jansplein, 2060 Antwerpen – gratis

Genieten van jong muziektalent met het Re-mix Orchestra

Enkele jaren geleden lanceerde deFilharmonie met veel succes het Re-Mix Orchestra, een improvisatieorkest voor het jonge volkje van twaalf tot zeventien. Een veertigtal jongeren met diverse muzikale achtergrond bouwt samen met muzikanten van deFilharmonie gedurende enkele dagen aan een eigen compositie om ze uiteindelijk ook zelf te creëren op het concertpodium. Paul Griffiths, die dergelijke workshops onder meer ook heeft geïnitieerd bij het London Symphony Orchestra, leidt ook nu weer het project. Special guest is de Belgische accordeonist en bandoneonist Gwen Cresens.

Klassiek in de Stad met het Re-mix Orchestra – zondag 8 september 2013- 18u – Sint-Jansplein, 2060 Antwerpen – gratis

Genieten van klassieke muziek met deFilharmonie

Kinderen weten het al: niets zo heerlijk als buiten spelen! Voor de zoveelste keer op rij serveert deFilharmonie een gratis openluchtconcert op het Sint-Jansplein. Martyn Brabbins koerst met het orkest doorheen de symfonische highlights uit het nakende seizoen. Een plaatsje op het podium is vrijgehouden voor de gloedvolle bandoneonklanken van Gwen Cresens en de ongeremde snarendrift van Trilogy, het violonistieke driemanschap van Hrachya Avanesayan, Lorenzo Gatto en Yossif Ivanov. Fasten seatbelts!

Klassiek in de Stad met deFilharmonie – zondag 8 september 2013 – 19u30 – Sint-Jansplein, Antwerpen 2060 – gratis

Alle info via klassiekindestad.be