Antwerpen Boert!

aantwerpenboertOp zondag 22 september 2013 vindt de derde editie plaats van Antwerpen boert. Antwerpen boert is een gezellige boerenmarkt die plaats vindt in de hangar Park Spoor Noord. Op deze markt bieden lokale boeren hun producten aan, worden er workshops gegeven en verschillende organisaties die rond de thematiek ‘duurzame landbouw’ werken hebben er een infostand. Een vrolijke muzieknoot wordt voorzien met enkele optredens. Doorlopend is er kinderanimatie waardoor ook de jongsten aan hun trekken komen. Met dit initiatief willen Wervel (Werkgroep voor een rechtvaardige en verantwoorde landbouw) en CVN (Centrum voor Natuureducatie) de Antwerpse consument en lokale boeren die hun best doen om op duurzame wijze te produceren dichter bij elkaar brengen.

PROGRAMMA

Proevertjes van CVN [doorlopend vanaf 13u]
De proevertjes zijn nieuw dit jaar. Het zijn korte, creatieve vormingen die je op weg zetten naar een sociaal ecologische samenleving. Door concrete alternatieven aan te bieden kunnen veel ideeën gebruikt worden in het dagelijks leven.

Natuurpunt [14u-15u]
Een ecologische inrichting van je tuin

Velt [15u-16u]
Talrijke manieren om te tuinieren in potten

Sanguisorba [16u-17u]
Kruiden

Eva VZW [17u-18u]
vegetarisch boterhambeleg leren maken en vegetarisch koken

Oxfam [13u-14u]
Oxfam daagt je met haar nieuwe campagne ‘Behind-the-brands’ uit om de werkwijze van de grote voedselbedrijven te veranderen.

Jonge initiatief Labo (een laboratorium voor sociale verandering) [14u-15u]
Een interculturele kijk op natuur en landbouw met kansen tot intercultureel ontmoeten.

Netwerk Bewust Verbruiken [15u-16u]
Biedt inspiratie en tips over hoe een eerlijke en groene boodschappentas te vullen. Duurzaam winkelen wordt hierdoor een pak eenvoudiger.

Netwerk Bewust Verbruiken [16u-17u]
Consuminderen

Wervel [17u-18u]
Inleiding in de wereld van Hennep

Doedelzakgroep ‘De kleine Comemuze’ en de Murga ‘Sentimento Verde’ zorgen voor een vleugje muziek en dans.

Antwerpen Boert! – zondag 22 september 2013 – hangar Park Spoor Noord – alle info via Facebook