Kunst in de wijk: 21STE EEUW BUITEN!

akunstosystraatAcht kunstenaars die na het jaar 2000 aan de Academie zijn afgestudeerd, werden door het curatorencollectief HELD (Wilfried Huet, Dirk Engelen, Stella Lohaus, Isabel Devriendt) uitgenodigd om een nieuw werk in de publieke ruimte te realiseren. De tentoonstelling heeft aandacht voor de maatschappelijke context en het sociale weefsel van de stad. Het parcours brengt de bezoeker langs betekenisvolle maar vaak wat minder bekende plekken. Het traject is 2 km lang en kan gemakkelijk te voet worden afgelegd.

In de wijk Noord (postcode 2060) kan je werken van volgende kunstenaars spotten:

Kasper Bosmans laat een F104 Starfighter voor tien dagen op het pleintje van de Osystraat plaatsen. Wanneer de straaljager weg is, blijven enkel marmeren stutblokken en de omheining over.

Het werk It’s in a heap, it’s in a pile in de Violierstraat van Pol Matthé verwijst naar het thema van de migratie, typerend voor de stationsbuurt.

Joris Van de Moortel toont grillige neonsculpturen op verschillende plekken binnen het parcours; oa. in de Offerandestraat, Klappeistraat, Van Schoonhovenstraat en Pijlstraat.

Op het dak van een gebouw in de Lange Beeeldekensstraat staat ‘VERY EXPENSIVE’ van Julia Wlodkowski. Het kunstwerk is een hommage aan het eenvoudige leven.

Alle info via happybirthdaydearacademie.be