Een foto van eigen deeg

afoodforfoodiesTijdens de Week van de Smaak in november organiseert kookatelier Food for Foodies in samenwerking met Beeldexpressie 2 culinaire kook en foto-workshops. Tijdens deze workshops kunnen deelnemers proeven van de immens populaire food photography-cultuur. Deelnemers gaan aan de slag met Food for Foodies kok Daphne Aalders om lekkere gerechtjes te bereiden, die ze vervolgens zelf gaan fotograferen.

Op zondag 17 november 2013 dompelt Daphne de deelnemers onder in de Aziatische keuken en op zaterdag 23 november 2013 dompelt Daphne de deelnemers onder in de keuken uit het Midden-Oosten. Deelnemers koken telkens een maaltijd die aansluit bij het thema van de Week van de Smaak (Water & Vuur) en bij het jaarthema van het Centrum voor Beeldexpressie (Groen). Er zal worden getoverd met exotische groene en sappige ingrediënten, gecombineerd met het rood van vuur.

Fotoworkshop door Regula Ysewijn

Na de verrijkende kooksessie is het de beurt aan Regula Ysewijn om de deelnemers te laten kennismaken met de wereld van de food photography. Regula, gekend als Miss Foodwise, is zot van de Britse keuken en deelt haar enthousiasme met de wereld via een prachtige blog. Haar webstek werd onlangs gespot door niemand minder dan Jamie Oliver. Hij onthulde zijn favoriete foodblog in The Sunday Times: “A stunning looking girl who dresses like something out of the 1950s called Miss Foodwise.” Regula is grafisch vormgever en culinair fotograaf, ze schreef én fotografeerde reeds voor internationale magazines en werkt momenteel aan haar eerste boek.

In deze workshop toont Miss Foodwise hoe, met enkele eenvoudige tips & tricks, de foto’s van een gerechtje er geweldig smakelijk kunnen uitzien. Je leert met natuurlijk licht en met de presentatie van je eten omgaan. Een professioneel toestel is niet nodig, je kan zelfs met je smartphone aan de slag gaan.

Ben je ook een lekkerbek, sta je graag achter de kookpotten en wil je weten waar je op dient te letten als je een maaltijd wil fotograferen? Dan is ‘Een foto van eigen deeg’ de ideale workshop!

Om deel te nemen heb je geen basiskennis van digitale fotografie nodig, maar je neemt wel je eigen camera of smartphone mee. Deelname kost 35 euro voor CvB-leden en 45 euro voor niet-leden, de maaltijd zit hierbij inbegrepen. Meer info en inschrijven via margot@beeldexpressie.be