Festival van de Sociale Film

a7dagensocialefilmVan 3 tot 11 oktober 2013 is het weer het Festival van de Sociale Film in Antwerpen. 7 dagen lang krijgt de toeschouwer opnieuw een resem nieuwe, opvallende, maar vooral toonaangevende sociale films te zien.

In het bijzonder is er tijdens het filmfestival aandacht voor bepaalde thema’s: Cinema Amandla, De dag van de Revolutie, Chili, Hotdoc, de Belgische sociale film, bejaardenrelaties, rouwverwerking, armoede en de films uit de shortlist van de beste Sociale Film. Nieuw zijn de films van jonge of nieuwe filmmakers, een achttal, waaruit een jury het aanstormend talent 2013 zal kiezen.

De locaties van de voorstellingen zijn: Filmhuis Klappei , Bibliotheek Permeke en het Vrijzinnig Karel Cuypershuis.

De prijzen voor dit jaar zijn: Prijs van Sociale Film 2012 (de Gouden Mira ontworpen door kunstenaar Frans Wuytack) gaat dit jaar naar regisseur Nic Balthazar voor Tot Altijd; De Prijs van Verdienste 2013 uitgereikt aan Raoul Servais en Prijs voor het Aanstormend Talent 2013 volgt later.

Het festival wordt georganiseerd door Filmhuis Klappei en krijgt steun van Stad Antwerpen, District Antwerpen en Provincie Antwerpen. Artesis Hogeschool, Bibliotheek Permeke, Boulevard Amandla, La Piscine d’Activité, Curieus, Humanistisch Vrijzinnige Vereniging Antwerpen, Masereelfonds Antwerpen, Linx+ en De Vlaamse Filmpersbond nemen actief deel aan deze nieuwe editie van het filmfestival.

Alle informatie mbt het Festival van de Sociale Film is te vinden via klappei.be