De Bijenkorf werd gerenoveerd

abijenkorfDe leerlingen van de buitengewoon lagere school De Bijenkorf zijn het schooljaar gestart in een prachtig gerenoveerd schoolgebouw. Het gebouw in de Biekorfstraat werd volledig onder handen genomen: nieuwe vloeren, ramen, deuren, plafonds, 2 vernieuwde speelplaatsen…

De leerlingen én het schoolteam zijn heel enthousiast over het nieuwe gebouw. “Het valt op dat de kinderen een pak rustiger zijn in het vernieuwde schoolgebouw”, vertelt directeur Petra Van de Velde. “We hebben grotere lokalen. Onze nieuwe meubels passen harmonieus in het ontwerp. De speelplaatsen hebben nu leuke speeltuigen en hoekjes. Kortom: onze school is een super aangename plek geworden om te werken en te leren.” Ook de schoolbibliotheek werd vernieuwd. “We zetten nu nog meer in op leesonderwijs. Ook ICT wordt belangrijker. We hebben overal Wifi en prowise borden (grote touchscreens). In de vernieuwde keuken komen alle klasjes om beurt iets lekker koken wat ze dan ook zelf mogen opeten” aldus de directeur. De gangen en deuren van de vernieuwde school zijn geverfd in 4 kleuren die de interne werking en niveaus weergeven. Kunstenares Karin Moons maakte voor elke kleur een muurschildering. De Bijenkorf is ook een brede school. De turnzaal werd voorzien van een badge-systeem zodat sportverenigingen uit de buurt na de schooluren kunnen komen sporten.

Op 5 zaterdag oktober 2013 zet De Bijenkorf tussen 14 en 18 uur de deuren open voor de ouders, de kinderen en de buurt. Om 16 uur is een officiële inhuldiging voorzien.