Bezoek HeadquARTers tijdens Kunst Privé

akunstpriveheadquartersOntdek op zondag 13 oktober 2013 tijdens ‘Kunst Privé’ exclusief privé-kunstcollecties bij collectioneurs, bedrijven en in musea. En dit volledig gratis op 25 bezoekpunten in Vlaanderen en Brussel.

In de wijk Noord kan je een kijkje nemen in het hoofdkwartier van Katoen Natie: HeadquARTers in de Van Aerdtstraat.

HeadquARTers is het hoofdkwartier van Katoen Natie, een internationaal logistiek concern dat vanuit Vlaanderen opereert. Het HeadquARTers gebouw is een realisatie van het architectenduo Robbrecht en Daem. Zij integreerden vier 19de-eeuwse magazijnen, twee art-nouveau huizen en een nieuwbouw in een origineel en functioneel geheel.

Op deze plek waar bedrijfsstrategieën worden bepaald, bevindt zich een adembenemende kunstcollectie. Moderne en hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland met werken van Wim Delvoye, Karel Appel, Gustave Van de Woestyne, Emile Claus, Wifredo Lam, Enrique Marty,… Je exploreert hier onbekende werelden. Wij laten je graag kennismaken met moderne en hedendaagse kunstenaars uit Latijns-Amerika zoals de maatschappijkritische kunst uit Argentinië en het universeel constructivisme van de beroemdste Uruguayaanse kunstenaar Joaquin Torres-Garcia en zijn leerlingen…

Wist je dat één van ’s werelds belangrijkste collecties weefsels en kunstvoorwerpen uit Egypte en Centraal-Azië bewaard wordt in HeadquARTers? In de tentoonstelling “3500 jaar textielkunst” zie je onder andere dierenmummie’s, mummiecartonages en fragmenten van het dodenboek op linnen uit het oude Egypte in de faraonische zaal. De vierde zaal belicht Arabische en Centraal-Aziatische invloeden. Dé blikvanger van de tentoonstelling blijft de indrukwekkende tunicazaal. Daar wordt één van de grootste collecties complete tunica’s en kledingaccessoires ter wereld getoond.

Kunst Privé – zondag 13 oktober 2013 – vrij bezoek aan headquARTers – Alle informatie via vtbkultuur.be