#welezen – Wij en ik

atwitterleesclubOm de vier maanden is er een leesavond via de Twitter-account van bibliotheek Permeke. In plaats van op een fysieke locatie meningen uit te wisselen over een boek gebeurt dit via de Twitter-account van bibliotheek Permeke in 140 tekens via de hashtag #welezen. Iedereen die het boek gelezen heeft en zelf een Twitter-account heeft, kan dus mee praten over het boek van thuis uit.

Gedurende drie uur twitteren lezers over het boek: zowel bibliotheek als deelnemers gebruiken de hashtag #welezen om alle tweets te bundelen en zo de discussie makkelijk te kunnen volgen. De bibliotheek lanceert een vraag om het gesprek op gang te trekken en dan is het aan de twitteraars zelf.

Tijdens de vijfde #welezen op 15 oktober 2013 komt het boek ‘Wij en ik’ van Saskia De Coster aan bod. De roman is sinds zijn verschijnen al aan de tiende editie toe. Het boek vertelt het verhaal van een Vlaamse familie die op geheel eigen wijze haar trauma’s en ongeluk torst. Saskia De Coster pikt ’s avonds in en zal duchtig met de lezers meetweeten!