EMBRASSE | AMBRAS

aembrasseVanaf vrijdag 18 oktober 2013 kan je in Designcenter De Winkelhaak in de wijk Noord terecht voor de tentoonstelling EMBRASSE | AMBRAS.

EMBRASSE | AMBRAS is een tentoonstelling over haat en liefde, of over hoe tegenstellingen aanleiding kunnen geven tot nieuwe dingen. Designcenter de Winkelhaak puzzelde 11 duo’s samen van creatieve topontwerpers met een uitgesproken tegenstelling. Het verschil zit ingebakken in elk duo en komt tot uiting in een nieuwe gemeenschappelijke must-see collectie accessoires en/of juwelen.

Niet voor de hand liggende combinaties van ontwerpers werden aan elkaar voorgesteld en gevraagd om op basis van elkaars verschillen te komen tot een nieuw product waar beide kunnen achter staan. Bij het ene duo staat het spanningsveld tussen Wallonië en Vlaanderen centraal, bij het ander massaproductie versus unica, de generatiekloof of de uiteenlopende disciplines waarin ze actief zijn.

Zo ontstaan verschillende collecties van originele, draagbare én betaalbare juwelen en accessoires, ontstaan uit een onconventionele multidisciplinaire samenwerking. Het thema LIEFDE-HAAT is een rode draad doorheen het werkproces en mag vrij ingevuld worden. Het begrip ‘accessoire’ mag ook breed geïnterpreteerd worden. Het doel is dat het afgewerkte product iets is waar beide ontwerpers hun aandeel in hebben gehad en achter staan.

EMBRASSE | AMBRAS – Designcenter De Winkelhaak, Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen – vanaf 18 oktober tot 16 november 2013 – gratis inkom