Man overvallen in zijn kantoor

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Dinsdag, rond 18.20 uur, verliet een man zijn kantoor van de firma Euro-Afro Shipping op de Hardenvoort. Toen hij het kantoor wilde afsluiten zag hij een onbekende gemaskerde man op hem afkomen. Hij probeerde nog naar binnen te geraken om zich daar te verschansen maar dat lukte niet. De deur werd brutaal opengeduwd door de verdachte. Een tweede verdachte glipte mee naar binnen.

Het slachtoffer probeerde politie te bellen maar zijn gsm werd hem uit de handen gerukt. Hij kreeg enkele rake klappen op het hoofd met een handvuurwapen. Er werden daarop twee schoten gelost. Vermoedelijk ging het om een alarmpistool. Uiteindelijk konden de twee verdachten behalve de gsm ook een aktentas buitmaken. Ze liepen naar buiten en ze reden weg met een goudkleurige camionette. Het slachtoffer kon dan de politie bellen. Hij werd slechts lichtgewond en had geen onmiddellijke verzorging nodig.

Even later kwam de melding binnen dat in de Kempenstraat een goudkleurige camionette in brand stond. Het ging wel degelijk om de wagen waarmee de twee verdachten waren gevlucht. Naast de camionette, een Fiat Doblo, werd ook de gestolen aktetas teruggevonden. De Fiat bleek eind september gestolen te zijn in Schaarbeek. De nummerplaten die op de Fiat hingen werden gisteren gestolen in Anderlecht.

Van de twee overvallers ontbreekt voorlopig elk spoor.