Twee pogingen diefstal met geweld

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Woensdagavond, om 23.10 uur, wandelden drie gezinsleden (vader, moeder en zoon) in de Ceulemansstraat. De vader werd daar aangesproken door een onbekende man die vroeg hoe laat het was. Toen het slachtoffer nietsvermoedend zijn gsm bovenhaalde om het uur te zien voelde hij dat de onbekende man probeerde zijn portefeuille uit zijn achterzak te halen. Hij kon, samen met zijn zoon, de diefstal beletten en ze probeerden de verdachte in bedwang te houden. Die bleef zich verzetten en hij spoot dan met pepperspray waarna hij zich kon losrukken. Hij liep weg richting Schijnpoortweg.

Een kwartier later wandelde een man, met aan de schouder een laptoptas, in de Lange Lobroekstraat. Hij kruiste te voet een andere man die opvallend veel belangstelling toonde voor die tas. Wat verderop stond die onbekende verdachte plots achter het slachtoffer en hij spoot pepperspray in diens hals. Dat had niet veel effect en de verdachte slaagde er niet in de laptoptas buit te maken. Hij liep weg in onbekende richting.

Gelet de locaties, de korte tijd tussen de twee feiten en de beschrijving van de verdachte die de slachtoffers aan de politie gaven is het vermoeden groot dat de twee (mislukte) overvallen door dezelfde verdachte werden gepleegd.