Man tweemaal bestolen

apoliVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Woensdagmorgen, rond 5 uur, wandelde een jonge man over het Sint-Jansplein. Daar werd hij aangesproken door twee onbekende vrouwen die naast hem kwamen lopen en hem oneerbare voorstellen deden. De man probeerde hen duidelijk te maken geen interesse te hebben. Plots viel één van de vrouwen op de grond. Het slachtoffer schoot ter hulp waarop de tweede vrouw hem begon te betasten. Het slachtoffer kon zich loswringen en de dames wandelden verder. Pas toen kwam de man tot de conclusie dat alles opgezet spel was en dat er geld uit zijn zakken was gestolen.

Hij ging achter de twee vrouwen aan tot in de Rotterdamstraat. Daar keerden ze zich tegen hem en ze begonnen hem te bedreigen. Om die bedreiging kracht bij te zetten haalde één van de twee vrouwen een vlindermes tevoorschijn. Het slachtoffer liet daarop de twee vrouwen verder met rust.

Hij sprak dan een onbekende man aan in de hoop dat die hem zou helpen. Hij deed het verhaal dat hij was bestolen en hij toonde het geld dat hij nog over had. Zijn vraag om hulp draaide echter compleet anders uit. De onbekende man nam hem het resterende geld ook nog uit zijn handen en hij stak een deel ervan weg in zijn zakken. Het radeloze slachtoffer werd daarop aangesproken door een onbekende vrouw waardoor de tweede dief de kans zag zich ook uit de voeten te maken.

Het slachtoffer deed nadien aangifte bij de politie. Van de verdachten van beide diefstallen ontbreekt elk spoor.