POP-UP PARTY

apopuppartyVanaf zaterdag 30 november 2013 kan je in het Oude Badhuis in de wijk Antwerpen Noord terecht voor een prachtige tentoonstelling!

Overal ter wereld vieren mensen speciale feesten. Deze feesten hebben dikwijls een figuur. Denk bijvoorbeeld aan de Kerstman, Sint-Nicolaas en de Paashaas. Maar ken je ook Confucius, Davit Sasuntsi en Capitain De Barco? Tijdens de Pop-Up Party in het Oude Badhuis leer je deze figuren beter kennen.

Verenigingen uit de buurt verzamelden informatie over een figuur uit hun cultuur. Kunstenaars Bruno Herzeele en Elke Thuy verwerkten deze informatie op een creatieve manier. Het resultaat is een unieke verzameling van negen poppen. Elke pop symboliseert een speciaal feest en heeft een eigen verhaal. Op die manier leer je verschillende culturen beter kennen.

Op zaterdag 30 november 2013 opent de tentoonstelling ‘Pop-up Party’ zijn deuren. Tijdens de opening is er een namiddagprogramma voor kinderen. Alain Rinckhout en Kevin Van Staeyen brengen een voorstelling van muziek en verhalen over de figuren uit de tentoonstelling. Er kan geknutseld worden tijdens de workshop ‘poppen maken’, of je kan luisteren naar de verhalen over de figuren die worden voorgelezen in een gezellig hoekje.

Van maandag 2 december 2013 tot vrijdag 10 januari 2014 is de tentoonstelling vrij te bezoeken voor het grote publiek en dat tijdens de openingsuren van Het Oude Badhuis. Er zijn ook interactieve rondleidingen te volgen voor groepen. Dit is mogelijk op afspraak. De vernissage en de tentoonstelling is gratis!

Pop-Up Party – vernissage op zaterdag 30 november om 15u – open tot vrijdag 10 januari 2014 – het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen – gratis toegankelijk – interactieve rondleidingen voor groepen: meer info via 03 292 60 00 of het.oudebadhuis@stad.antwerpen.be