Meisjes en man aangevallen

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Zaterdagnamiddag wandelden 3 meisjes van 16 jaar van het Centraal station naar bibliotheek Permeke. In de Van Schoonhovenstraat merkten ze een jongeman op die aan de geparkeerde wagens voelde en interesse had in de inhoud van de wagens. De meisjes wilden de jongeman niet passeren en staken de straat over. De jongeman voelde zich betrapt en ging achter de meisjes aan. Toen deze opmerkten dat ze gevolgd werden, zetten ze het op een lopen. Een van de meisjes kon door de jongeman neergehaald worden in de Schaafstraat, de andere twee konden ontsnappen. De jongeman stal de I-phone van het meisje en vluchtte weg. Enkele mannen hadden het meisje horen schreeuwen en gingen achter de verdachte aan. Ze konden de I-phone terugbezorgen, maar de verdachte kon ontkomen. De vriendinnen van het meisje hadden inmiddels in de Scapino de hulp van de politie ingeroepen.

De verdachte gaf zijn zoektocht naar een buit echter nog niet op. Hij bedreigde een 50-jarige man in de Lange Winkelstraat met een mesje en vroeg om geld. De man kon de aanval afweren en zette het op een lopen. De verdachte was gefrustreerd en bleef in de Lange Winkelstraat op een rolluik slaan. Daar werd hij ingerekend door de aangestuurde ploegen, die de omgeving aan het uitkammen waren.

De 23-jarige verdachte werd tijdens zijn rooftocht licht gewond aan de arm en werd voor verzorging overgebracht naar het Sint-Vincentiusziekenhuis. Hij bleef gearresteerd en werd voorgeleid op het gerechtshof. Zijn slachtoffers waren onder de indruk en kregen slachtofferzorg aangeboden. Ze raakten niet gewond bij de overval.