Kleine woningbrand na afloop voetbalwedstrijd

politieDinsdagavond was een grote groep voetbalsupporters samengekomen in een vzw in de Korte Zavelstraat om daar de voetbalwedstrijd Algerije – Burkina Faso te volgen. Inspecteurs van de politie maakten de verantwoordelijke van de vzw duidelijk dat hij moest proberen de supporters – een honderdtal – rustig te houden.

Bij het einde van de wedstrijd kwam er toch een grote groep uitzinnige supporters de straat op. Zij begonnen vuurwerk en Bengaals vuur af te steken. De inspecteurs probeerden dit in de mate van het mogelijke te doen stoppen en het vuurwerk in beslag te nemen. Plots vloog echter één van de afgestoken pijlen door de ruit van een raam van een woning aan de Korte Zavelstraat. De pijl bleef in het gordijn steken waardoor gordijn en lamellen, die voor het raam waren gemonteerd, vuur vatten met een hevige rookontwikkeling als gevolg. Inspecteurs van de politie gingen onmiddellijk naar binnen. De bewoonster werd gemaand tijdelijk de woning te verlaten. Het brandende gordijn werd naar buiten gesmeten. De brandweer was snel ter plaatse. De schade bleef beperkt tot het raam (dat uit voorzorg werd verwijderd), het gordijn en de lamellen. Er was ook nogal wat rookschade in de woning.

Nadat de brand was ontstaan en een veiligheidsperimeter was ingesteld vertrokken de supporters in verschillende richtingen en keerde de rust terug. Niemand raakte gewond. Wie de vuurpijl heeft afgestoken kon nog niet worden achterhaald. Van het voorval werden camerabeelden gemaakt. Mogelijk leveren die informatie op om te achterhalen wie de brand heeft veroorzaakt.