Verlenging en uitbreiding alcoholverbod op en rond De Coninckplein

adeconinckpleinHet college besliste om de verlenging en uitbreiding van het alcoholverbod op en rond het De Coninckplein ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad. Het verbod blijkt een positieve invloed te hebben op de buurt. Daarom wil het college de maatregel met 1 jaar verlengen en uitbreiden met enkele straten.

Eind 2010 besliste het stadsbestuur om een alcoholverbod op de openbare weg op te leggen in een afgebakende zone op en rond het De Coninckplein en het Koningin Astridplein. Het alcoholverbod was één van de maatregelen die het stadsbestuur nam om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Op en rond de twee pleinen hingen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat dronken personen rond. Ze kochten alcohol in winkels in de buurt en veroorzaakten overlast zoals lawaai, vechtpartijen en zwerfvuil. Ze vielen ook winkeliers, hun klanten en voorbijgangers lastig. Het alcoholverbod heeft een duidelijke positieve invloed op de buurt.

Daarnaast wil het college het gebied van het alcoholverbod uitbreiden. Zo kan het een verplaatsingseffect naar de Gemeentestraat en het pleintje tussen de Osystraat en Van Maerlantstraat tegengaan.

Het college wil het alcoholverbod uitbreiden met volgende straten:

Osystraat: van Pijlstraat tot aan Goudbloemstraat
Van Maerlantstraat: van Pijlstraat tot aan Goudbloemstraat
Gemeentestraat: van Franklin Rooseveltplaats tot aan Van Wesenbekestraat
De Keyserlei: van Breydelstraat tot aan Pelikaanstraat
Pelikaanstraat: van De Keyserlei tot aan Vestingstraat