MAS op zoek naar Mister Bambu

abambu Voor een tentoonstelling in 2014 is het MAS is op zoek naar sporen van Yow NG, alias ‘Mister Bambu’, een sleutelfiguur in de verhalen van Chinese Antwerpenaren.

Het MAS verzamelt voorwerpen en verhalen over de stad en haar bewoners. Voor een tentoonstelling begin 2014 is het MAS op zoek naar verhalen van Chinese Antwerpenaren. Eén figuur die steeds opdaagt is meneer Yow NG. Het MAS zoekt meer informatie over deze persoon. Yow NG werd ook ‘meneer Bambu’ genoemd omdat hij groot was. Hij arriveerde in Antwerpen in 1927 waar hij in 1968 overleed. Als ‘scheepsagent’ bracht hij Chinezen in contact met Belgische rederijen. Daarnaast baatte hij een tijdlang het restaurant ‘New World’ uit op de Veemarkt.

Weet u iets meer over ‘Mister Bambu’? Heeft u of iemand in uw familie hem gekend? Misschien hebt u een foto waar hij opstaat? Of kent u nog familieleden van meneer Yow NG? Aarzel dan niet en neem contact op met onze MASmedewerkster Qing Liu op het nummer 0472 48 19 33 of via qing.liu@stad.antwerpen.be