Lucky Luke staat scherp om te knallen!

apostitNa de vele positieve reacties van buurtbewoners en passanten stunt Ballon Media ook dit jaar met een groot gevelproject! Op vrijdag 13 december kleven 2013 de scholieren van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen met maar liefst 120.000 gekleurde post-its een gigantisch portret van Lucky Luke op de gevel van het kantoorgebouw waarin Ballon Media huist, op de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen. Een aantal en formaat waarmee ze de Jommeke post-it van vorig jaar nog overtreffen en zo een gooi doen naar het wereldrecord!

Op vrijdag 13 december 2013 blazen de scholieren om 9u ’s ochtends verzamelen. Op een werkdag plakken ze maar liefst 120.000 post-its op de gevel van het kantoorgebouw op de Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen.

Scholieren blijven plakken

Na de positieve reacties van vorig jaar is het draagvlak bij de leerkrachten van het Koninklijk Atheneum Antwerpen dit jaar nog vergroot. Zo zullen dubbel zoveel leerlingen uit de eerste graad deelnemen aan dit project dat kadert in de ontplooiing van hun artistieke talenten.

Startschot voor Stripgidsfestival Turnhout

Waarom Lucky Luke? Het personage van de Vlaamse tekenaar Morris staat dit jaar centraal op het Stripgids Festival Turnhout. Op vrijdag 13 december zal in een recordtijd een stopmotion-filmpje van het gevelproject worden ingeblikt dat ’s avonds tijdens het openingsgala van het festival wordt vertoond.

Warm buurtproject

Met dit project willen Ballon Media, de ‘medebewoners’ van het gebouw waar de uitgeverij kantoor houdt en de leraren en leerlingen van het Koninklijk Atheneum Antwerpen samen een warm signaal geven in de eindejaarsperiode om de sociale cohesie te versterken en de buurt in een positief daglicht te stellen. De Stad Antwerpen steunt en sponsort dit project mee.