Klanten en cafébediende overvallen

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Donderdagnacht, om 4.10 uur, was een bediende van De Kroon, een café in de Kerkstraat, bezig de zaak te sluiten. Er waren op dat moment nog twee klanten (een vrouw van 22 en een man van 25 jaar) in het café aanwezig. Plots kwamen twee gemaskerde mannen het café binnen. Eén van de twee had een mes vast en hij bedreigde de cafébediende. Hij duwde de bediende tegen de grond en sleepte hem mee tot aan de toog.

De bediende maakte duidelijk dat de cafébaas het geld al was komen ophalen. De twee klanten werden gedwongen hun persoonlijke spullen af te geven. De vrouw gaf haar handtas af en de man gaf zijn portefeuille aan de daders. De twee verdachten, die wat zenuwachtig werden, vroegen dan geld uit de kassa. Toen de kassa niet onmiddellijk werd geopend maakten de twee nog een pot met zgn. fooiengeld buit. Ze liepen naar buiten en ze verdwenen in onbekende richting.

De politie is met een onderzoek gestart. Mogelijk zijn er van de feiten bruikbare camerabeelden gemaakt die dat onderzoek kunnen vooruit helpen.