Cursus hedendaagse dans

acursusdansDanseres Katja Pire geeft dit jaar in het Oude Badhuis een cursus hedendaagse dans.

Aan de hand van verschillende dansante oefeningen wordt er gewerkt op lenigheid, kracht, conditie, snelheid en flow enz., evenals op technieken rond draaien, springen, verplaatsingen in de ruimte etc. Via een anatomische, benadering van de beweging leer je bewuster en dus gezonder met je lichaam om te gaan. Je leert je lichaam, en vooral de grenzen ervan, beter kennen waardoor je leert bewegen binnen je eigen capaciteiten.

Aangezien de grond in combinatie met de zwaartekracht onze danspartner voor het leven is gaat er veel aandacht naar onze relatie hiermee. Dit gaat van bewustwording van het contact van onze voeten met de grond wanneer we rechtop bewegen tot werken aan grondtechnieken als rollen, vallen, sliden, enz. Eveneens gaat er veel aandacht naar release techniek (gebaseerd op de verhouding tussen spanning en ontspanning van de spieren om tot beweging te komen, focus hierbij ligt enorm op ademhaling en bewust gebruik van de zwaartekracht). We vertrekken vanuit alle mogelijke bewegingsimpulsen en komen zo bij een persoonlijke, organische bewegingstaal. Ook partnerwerk en improvisatie komen aan bod.
De lessen verlopen via opwarming en dansante technische oefeningen, naar de kern van de les: een dansfrase waar de expressie van het lichaam, de intentie van een beweging en inleving van de muziek centraal staan.

Katja Pire genoot haar dansopleiding in Texas-USA, maar heeft zich sindsdien blijven bijscholen via verschillende opleidingen en workshops (hedendaags, improvisatie, contactimprovisatie, theater). Naast een jarenlange carriére als lesgeefster kan ze ook een indrukwekkend curriculum voorleggen van performances en stukken waarvan ze deel uitmaakte. Nat Gras, 4hoog met Philippe Verkinderen, Sacred Places, Bodyscan met Alexandra Meijer, Layers of Skin met Filip Van Nuffel,… zijn slechts enkele van de meer recente voorstellingen waarin ze optrad.

een reeks van 12 en een reeks van 7 lessen op maandagavond
data reeks 1: 6, 13, 20, 27 januari, 3, 10, 17, 24 februari, 10, 17, 24, 31 maart 2014
data reeks 2: 28 april, 5, 12, 19, 26 mei, 2, 16 juni 2014
niveau/uren: beginners van 19u tot 20u30
met ervaring: van 20u30 tot 22u
prijs reeks 1: € 132
prijs reeks 2: € 77

plaats: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

Verdere info en inschrijvingen bij Carte Blanche vzw via 03 663 24 08 of info@carte-blanche.be