De dagboekexpo

adagboekexpoVan 1 januari tot 31 januari 2014 kan je in bibliotheek Permeke op het De Coninckplein De dagboekexpo van Bart Moeyaert bezoeken.

Bart Moeyaert debuteerde dertig jaar geleden met ‘Duet met valse noten’ en woont op een boogscheut van Permeke. Is er een betere plek om zijn schrijversverjaardag te vieren?

Als artist in residence zorgt Moeyaert een jaar lang voor eigenzinnige ingrepen op de programmatie. In het begin van het seizoen timmert hij samen met ontwerper Dries Otten aan zijn eigen plek in de bib. In de box kan u hem onder andere aan het schrijfwerk zien, zijn getekend dagboek bekijken of met uw eigen schrijfsels langsgaan tijdens het spreekuur. Wie Bart beter wil leren kennen, gaat zitten voor de luisterfilm van Michèle Cuvelier.

Ruim een jaar geleden is Bart Moeyaert met een digitaal dagboek begonnen. Zijn tekeningen op iPad liet hij tot hiertoe slechts mondjesmaat zien. Nu zijn ze voluit te bekijken in de box in de bib. Ga zitten voor zijn kleine, fijne, vaak humoristische bedenkingen bij de waan van de dag.