Lady Macbeth

aladymacbethTG Sehnsucht speelt Lady Macbeth op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2014 in het auditorium van bibliotheek Permeke op het De Coninckplein.

Een lege waterput vulde zich met vurige verlangens en tomeloze dromen. En net als ik mij er trachtte aan te laven, viel de bodem uit de put en werd ik meegezogen.

LADY Macbeth. Gelooft in de liefde.
Gelooft in haar man.
Gelooft in haar plan.

Haar medestanders zijn argwanend. Zij weten waartoe de liefde voor een machtig man leiden kan. Gedreven door een duister voorgevoel proberen zij Lady Macbeth op andere gedachten te brengen.

Misschien zijn sommige dromen niet bedoeld om uit te komen?

Tg Sehnsucht is een nieuw, fris collectief dat ontstond uit de zeer aanwezige honger van Suzanne Vrints en Anneke Buts om nog eens samen theater te maken. En met wie doe je dat best? Je honger stillen, je tanden zetten in een oeroude stof en die naar uw handen zetten? Met gelijkgestemde zielen Ellen de Winter en Sascha Reunes! De vier dames kwamen elkaar – niet toevallig – tegen bij Wisper vzw, waar ze in verschillende constellaties zeer fijn samen gezocht, gemaakt en gespeeld hebben. Ze zijn bedreven in luisteren, analyseren, adviseren, lachen, relativeren en het ergens zeer ernstig over hebben met én zonder koffie. Iets te zeggen hebben, een stevig ei willen leggen.

Toen het viertal oppikte dat het Toneelhuis makers zocht om aan de slag te gaan met hun repertoire, deden ze waar ze bedreven in beweren te zijn. Ze beten zich vast in Macbeth. Wat drijft vrouwen eigenlijk om te heulen met de macht? Is het liefde of eerder machtswellust? Hebben ze de situatie onder controle of worden ze meegesleurd in iets dat groter is dan henzelf en verliezen ze grip? Begrijpen wij die vrouwen? Lijken ze op ons?

Regie: Anneke Buts en Suzanne Vrints
Tekst: Tg sehnsucht
Spel: Anneke Buts, Ellen De Winter, Sascha Reunes, Suzanne Vrints
Coach: Sarah Moens
Techniek en decor: Pol Verwilt
Kledij: Kim Buts

voorverkoop: 8 euro via permeke.org
Kassa: 10 euro

Met steun van Stad Antwerpen, Bibliotheek Permeke, Het Toneelhuis en Cie Tartaren.